Благоевград

Областният управител Мария Димова заедно с възрастните хора от дом “Света Петка” украсиха коледната елха

Областният управител Мария Димова с част от своя екип посетиха дома за възрастни хора „Света Петка“ в Благоевград. Те дадоха старт наблаготворителната кампания “Подари Време”, която е съвместна инициатива на Неврокопска Света Митрополия и Радио Благоевград.

В най-светлите дни преди Рождество Христово, г-жа Димова и експертите от Областна администрация Благоевград събраха средства, с които бяха закупени коледна украса и сладкиши за потребителите на дома. Днес всички заедно с много настроение и усмивки украсиха коледното дърво в дома.

Областният управител разговаря с всеки един обитател на дома, като те от своя страна изненадаха г-жа Димова с ръчно направена картичка с пожелание.

Наистина тук полагат много грижи за възрастните, но всяка среща с нови хора им носи допълнителна радост, защото освен всичко друго, те имат нужда от внимание и разговори. Дано сме успели поне мъничко да стоплим сърцата им.“, каза областният управител на област Благоевград.

От Неврокопска Света Митрополия, отново с кауза, подариха на областния управител в рамка еднa от най-добрите рисунки от конкурса „Бог е любов“.

В следващите две седмици в благотворителната инициатива ще се включат хора от различни институции, които ще отделят от своето време и ще превърнат ежедневието на възрастните хора в празник.

Източник ОА Благоевград

Вижте още

„Смело сърце“ – боксов турнир в Благоевград

admin

ОбСНВ и Община Благоевград награждават ученици в конкурс по превенция на наркоманиите

admin

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на среща дискусия с евродепутата Илхан Кючюк

admin

За първи път в Благоевград! Форум „ЗаЕдно за Милион усмивки“ обединява родители и деца в приемна грижа от Югозападна България

admin

Над 1000 деца и младежи от цяла България обединени от родните традиции на XXV издание на Националния празник „За хляба наш…“ в Благоевград

admin

Коментар