България

Обстановката към 11:30 часа в цялата страна

Сняг вали в областите:

Разград, Шумен, Добрич, Сливен, Габрово, Силистра, Стара Загора.

Промяна в ограниченията по проходите, спрямо 25.11.2023 г.

-„Троянски“, „Котленски“, „Републиката“, „Шипка“ и „Ришки“ са затворени за всички МПС.

– „Превала“ и “ Рожден“ са затворени за МПС над 12 тона.

Временно е спряно движението за всички МПС, поради снеговалеж, снегопочистване и множество паднали дървета на територията на ОПУ Разград, като там е обявено бедствено положение, Силистра, Добрич освен път I-9 Дуранкулак – Варна, Шумен, Русе.

През изминала нощ и към момента са получени множество сигнали на 112 за паднали дървета и клони на територията на страната, поради обилния снеговалеж.
Най-много сигнали са постъпили за следните области:Враца, Велико Търново, Габрово и Разград, Варна, Добрич, Стара Загора.

Машини работили през изминалото денонощие и към момента: 1110 бр.

Машини към 11:30 ч. на 26.11.2023 г.  

Текущи ограничения по РПМ:

ОПУ Добрич:

Временно е ограничено движението за всички МПС на територията на областта с изключение на I-9 Дуранкулак – Варна, поради силен вятър, обилен снеговалеж и намалена видимост.

Временно движението на територията на област Добрич е ограничено за МПС над 12 т. поради силен снеговалеж и намалена видимост. Леките МПС да се движат с повишено внимание.

ОПУ София:

Поради отпадане на едно от захранванията на тунели Витиня, Топли дол и Ечемишка, водачите на МПС е необходимо да се движат с повишено внимание. Оглед на електропроводите ще се извърши на 26.11.23 г.

ОПУ Видин, ОПУ Монтана, ОПУ Враца, ОПУ Плевен:

Временно движението в областите Плевен , Враца , Монтана , Видин се ограничават за МПС над 12 т. в двете посоки поради силен снеговалеж и снегонавявания.

ОПУ Ст. Загора и ОПУ В. Търново:

Временно движението по път II-55 Гурково – В. Търново / проход на „Републиката“ / е ограничено за всички МПС в двете посоки, поради силен снеговалеж и снегопочистване.

Ограничено е движението по път I-5 Казанлък – Габрово през прохода „Шипка“  в двете посоки за всички леки  МПС.

ОПУ В. Търново и ОПУ Русе:

Временно движението по път I-5 Русе – В. Търново в двете посоки е ограничено за МПС над 12 т. поради снегопочистване.

ОПУ Русе, ОПУ Разград, ОПУ Шумен

Временно движението по път I-2 Русе – Шумен в двете посоки е ограничено за МПС над 12 т. поради снегопочистване.

ОПУ Смолян:

Ограничава се движението на МПС над 12 т. в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“, поради снеговалеж и снегопочистване.

ОПУ В. Търново:

Временно движението по път II-55 Гурково – В. Търново / проход на „Републиката“ / е ограничено за всички МПС поради множествено паднали дървета. Водачите изчакват на място.

ОПУ Бургас:

Временно движението по път II-73 Риш – Карнобат / „Ришки“ проход / е ограничено в двете посоки за всички МПС, поради снегопочистване.

ОПУ Ловеч и ОПУ Плевен:

Временно движението по път I-3 Долни Дъбник – Златна Панега е ограничено за МПС над 12 т. поради снегопочистване.

Временно се затваря път III-402 гара Добродан – Борима и път 1-4, поради почистване на паднали дървета и снегопочистване.

Временно се ограничава движението за МПС по път Роман – Златна Панега.


Гложене – Ябланица – Орешене поради паднали дървета .
Петревене – Орешене, поради почистване от паднали дървета и снегопочистване.

Временно се ограничава движението за МПС над 12 т. по път II-35 Ловеч -Плевен от km 25+000 до 37+000 км, поради навяване.

ОПУ Ловеч:

Временно движението по път II-35 Троян – Кърнаре / проход „Троянски“ / е ограничено в двете посоки за всички МПС поради снегонавяване , паднали дървета.

Затворени за всички  МПС на територията на област  Шумен са I-2, II-73 “Ришки” проход, II-27, I-7 от Велики Преслав до Върбица, поради снегопочистване.

На територията на Ловеч задължително с вериги.

ОПУ Шумен:

Движението по АМ Хемус от км 310+940 до км 375+000 е ограничено за автомобили над 12 т. поради снеговалеж и снегопочистване Движението се регулира от Пътна полиция. Срок: от 07:25 ч до 18 ч на 26.11.2023г.

Ограничено е движението по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички МПС поради обилен снеговалеж, намалена видимост.

Движението по път ІІ-27 Н. Пазар – Тръница на територията на обл. Шумен е ограничено поради снеговалеж и снегопочистване. Движението се регулира от Пътна полиция. Срок: от 08:30ч до 18ч на 26.11.2023 г.


Движението по път І-2 Шумен – Варна от км 133+675 до границата с ОПУ Варна е ограничено поради снеговалеж и снегопочистване. Движението се регулира от Пътна полиция. Срок: от 09ч до 18ч на 26.11.2023г.

Временно движението по път III-7302 Смядово – Велики Преслав е ограничено за всички МПС в двете посоки поради паднали дървета на пътното платно. Въведено в 04:03 ч.

Временно движението по път I-7 Силистра – Шумен е ограничено в двете посоки за всички МПС поради снегопочистване. Въведено в 03:30 ч.

Временно движението по път III-731 Радко Димитриево – граница ОПУ Варна е ограничено за всички МПС поради лоша видимост и снегонавяване. Въведено в 2:53 ч.

ОПУ Враца:

Временно движението по път III-103 Роман – Мездра е ограничено за всички МПС поради паднали дървета.

ОПУ Габрово:

Временно е ограничено през проход „Шипка“ за всички МПС поради снегонавяване и паднали дървета.

Ограничено движението за всички МПС по път III-5006  Габрово – м. Узана, поради снегопочистване.

ОПУ Варна:

Временно ограничено движението за всички МПС по път II-29 Варна – Добрич, поради силен вятър и снегонавяване.

Временно движението по АМ Хемус на територията на ОПУ Варна е ограничено за МПС над 12 т., поради силен снеговалеж и снегопочистване.

Движението по път I-2 от Варна до с.Слънчево е ограничено за коли над 1 2т. ,от Слънчево до гран. Шумен е затворен за движение.

Затворени пътища: III-2901 – Суворово – Ветрино, III-207 – Ветрино – границата,  III-2702 – Суворово – Добротич, III-2072 Искър – В. Дол, II-27 Изворник – Червенци, I-2 Слънчево – граница Шумен. Временно ограничение за автомобили по I-2 Варна – Слънчево ограничение за над 12 т. II-29 ограничение над 3,5т.  III-902 Кичево – Обротище ограничено за МПС над 12 т. III-2902 – Баир Баши – Кичево. АМ Хемус ограничено за над 12 т.  Всички пътища на община Ветрино и община Суворово са затворени.

Ограничено движението за всички МПС по път III-2902 в участъка Баир Баши  – Кичево.

Временно е ограничено движението за всички МПС път по III-2982 от км 12 с. Равна до км 17+500 с. Неново.

ОПУ Сливен:

На петолъчката се ограничава цялото движение в посока Котел и движението през Котленски проход.

Ограничава се движението на МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата на територията на област Смолян, поради снеговалеж и снегопочистване. По високите части силен вятър и снегонавявания.

ОПУ Търговище:

Ограничено движението за всички МПС по път II-48 Омуртаг – Котел – Петолъчката.

ОПУ Перник:

Път III-638 Бабица – Божурище затворен, поради навяване и намалена видимост.

ОПУ Пазарджик:

Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона и ремаркета и полуремаркета по път ІІ-37 Батак – Доспат от км 163+967 до км 200+600, по път ІІ-84 Велинград – Аврамови колиби от км 38+334 до км 61+500.

 Временно се ограничава движението за всички МПС по път ІІІ-842 Белово – Юндола от км 0+000 до км 26+046, поради много паднали дървета.

Вижте още

Държавният глава: Реалните мотиви на искането за освобождаване на председателя на ДАНС ги чухме в записа

admin

Отбелязваме 11 години от кончината на Българския патриарх Максим

admin

Общински съвет – Разлог ще проведе първото си заседание за мандат 2023-2027 г. на 9. ноември 2023 година (четвъртък) от 12:00 часа в заседателната зала на ОбС – Разлог

admin

МЕЧТАЯ ЗА БАНСКО КАТО ВИЗИТНА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ!

admin

Правителството одобри проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата

admin

Първият хеликоптер, произведен за системата на Спешната медицинска помощ по въздуха в България, бе свален от производствената линия и изкаран за тест преди да бъде боядисан в избраната разцветка в червено и бяло.

admin

Коментар