Благоевград

Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“

На 22 и 23 март зала „Скаптопара“ в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“.

То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев и Йордан Йовчев, и председателите на Техническите комитети и главни съдии Цветана Добрева – за жени, и Тодор Тодоров – за мъже.  

В първенството ще участват 165 състезатели от 17 клуба от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и жени, сред които и благоевградските клубове ГСК “Любчо Солачки” и ГСК “ Пирин Благоевград 2011”.

В надпреварата ще се включат и едни от най-добрите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева, носител на златен медал от състоялата се в началото на март надпревара за Световната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева вече има квота за участие в Олимпийските игри.

На състезанието ще бъдат определени квотите за състава за предстоящото Европейско първенство през м. април-май в гр. Римини, Италия.

Събитието се организира от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Община Благоевград стартира прием на проектни предложения за интегрирано градско развитие по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

admin

Към 16 00 часа активността в областния град е 28,52 %

admin

В Понеделник 06 11 2023 в ЮЗУ „Неофит Рилски“ започва 16-ти Фестивал на изкуствата

admin

Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори ще отбележат 32 години от обявяването на Парка за защитена територия

admin

Студенти и докторанти от Филологическия факултет взеха участие в Единадесетата международна конференция за млади слависти в Будапеща

BVn_01

В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ –БЛАГОЕВГРАД ЗАПОЧНАХА РЕПЕТИЦИИ НА„ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК“ ОТ ДИМИТЪР ТАЛЕВ

admin

Коментар