Благоевград

Община Благоевград заедно с НСОРБ и други общини в България кани младите хора да се включат в Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.

Целта е младежите да добавят своя принос към усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към управлението на отпадъци.

Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината, в която живеят, за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др.

Желаещите следва да изпратят изложение на своята проектна идея (с текст, видео, презентация или др.) в съответствие с условията на конкурса, в електронен формат по електронна поща на НСОРБ, на адрес: konkurs@namrb.org

Срок за получаване на предложенията: 15 август 2024 г.

Право на участие в конкурса имат младежи на възраст до 29 години. Пълен регламент можете да намерите на интернет страницата на Сдружението:

https://www.namrb.org/…/nsorb-obyavyava-usloviyata-za…

Националният младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ се провежда във връзка с отбелязването на Деня на българската община и местното самоуправление 12 октомври.

Настоящата година е ключова за подготовката на общините за промяна в механизма за формиране на такса „битови отпадъци“. Тази стъпка е част от цялостен процес по въвеждане на нов подход в управлението на отпадъците, важна част от който е активното включване на гражданите и разширяване на разделното събиране на отпадъци.

Източник Община Благоевград

Вижте още

143 години от рождението на Тодор Александров

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев представи балансиран бюджет на плюс за 2024 г., сред приоритетите – инфраструктура, образование и привличане на инвеститори

admin

Лятната стажантска програма „Let your ABB story begin“ бе представена пред студенти от Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

BVn_03

ОДМВР Благоевград издирва Емил Даракчиев на 64 години от гр. Благоевград, който на 25.11.2023 г. е напуснал дома си и до момента е в неизвестност.

admin

ПИРИН ПРОВЕДЕ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА ЗА 2024 Г.

admin

Бъдещи инженери от техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха свои моделни разработки на годишно модно ревю

BVn_01

Коментар