Благоевград

Община Благоевград организира обществено обсъждане за бъдещето на Зоопарка

Община Благоевград организира обществено обсъждане на визия за развитието на Зоопарка на 29 май от 18:00 ч. в зала „22 септември“.

Целта на обсъждането е благоевградчани да се запознаят и да дадат предпочитанията си за един от двата варианта за развитието на зоологическата градина, разработени по поръчка на община Благоевград. Те ще бъдат представени от авторите на разработките и от кмета Методи Байкушев.

Общественото обсъждане е в изпълнение на ангажимента на ръководството на община Благоевград да се допитва до обществеността по важни за развитието на Благоевград въпроси, какъвто е този за бъдещето на едно от любимите места на децата – Зоопарка.

След избора на визията за бъдещето на зоологическата градина, ще бъдат финализирана разработената Стратегия за постигането на формулираните  цели и постигането на нов, съвременен облик на Зоопарка.

Припомняме, че Община Благоевград спечели  проект за финансиране на изготвянето на стратегия за развитие на зоологическата градина, с която да си осигури възможност да кандидатства за финансиране цялостен ремонт и реконструкция на зоопарка в областния център по Програма „Околна среда“ 2021 -2027 г.

Жителите на Благоевград ще имат възможност да подават своите предложения и идеи за развитие на Зоопарка до 05.06.2024 г. на имейл: delo@blagoevgrad.bg или на място в деловодството на Община Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе семинар на тема „Философско консултиране с фокус травма“

admin

ЗаЕдно за „Милион усмивки“ обедини институции, приемни родители и деца

admin

Към 13 00 часа е отменено гласуването с машини в 5 секции

admin

Започва изкърпването на уличната мрежа в Благоевград

admin

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

Въоръжен грабеж на инкасо автомобил в центъра на Благоевград

admin

Коментар