Благоевград

Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения, паркинг и нов медицински център със Спешно приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“

Общинските съветници дадоха съгласие да бъде учредено възмездно безсрочно право на строеж за изграждането на паркинг и медицински център със Спешно приемно отделение към болница „Пулс“ в Благоевград.

Предложението е на кмета на Благоевград Методи Байкушев и е на база постъпило искане от „Медикус 98 – Медицински център“, представлявано от Чавдар Андонов.

Бъдещият паркинг ще се състои от два самостоятелни обекта, на две последователни подземни нива, с общо 98 паркоместа, и едно наземно ниво с 36 паркоместа.

С изграждане на съоръжението ще бъде разрешен дългогодишен проблем с паркирането на МПС от граждани, посещаващи болничните заведения в района.

Предвидено е подобряване на инфраструктурата, което ще позволи по-лесно придвижване на специализираните автомобили до Спешното отделение на болницата. Районът ще бъде модернизиран, ще се повиши качеството и обхвата на медицинското обслужване в област Благоевград.

След построяването на сградата, което ще бъде за сметка на „Медикус 98 – Медицински център“ ЕООД, Община Благоевград ще придобие правото на собственост върху подземен паркинг с около 50 паркоместа.

Към момента имотът не е в добро състояние. На място няма асфалт, което е сериозна предпоставка за запрашване, налични са множество неравности, създаващи опасност за здравето и имуществото на гражданите.

Източник Община Благоевград

Вижте още

500 000 лв. годишно е очакваният икономически ефект от сливането на три общински предприятия в ОП „Чистота“

admin

Ден на отворените врати в драмаатичен театър „Никола Вапцаров“

admin

Благоевград е домакин на първенство по спортна гимнастика

admin

Държавен турнир по художествена гимнастика за купа “ Пирин“ и Международен турнир „Приятели“ – 18 – 19 11 2023 Благоевград

admin

Административен съд – Благоевград отчете 2023 година с висока към изключителна натовареност в качество и срочност на правораздаването

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев с предложение за заплатите на общинските съветници

admin

Коментар