Без категория

Общински съвет Благоевград прие с мнозинство ПУП за изграждане на нови четири паркинги в центъра на града

Днес общински съвет Благоевград прие с мнозинство проекта за изработване на подробен устройствен план за изграждането на 4 паркинги в центъра на града, като три са подземни и един многоетажен
Те са ситуирани под площадното пространство между Американски университет и хотел „Ален мак“, под площад „Македония“ и в района между Административен и Окръжен съд – Благоевград. Възможно е строителството им да бъде финансирано от държавния бюджет или по Европейски проекти.
Паркингът под площад „Македония“ е част от проектна идея за реконструкция и обновяване на площадното пространство, с която Общината кандидатства пред МРРБ за финансиране по Оперативна програма „Развитие на регионите“.
Четвъртия паркинг се предвижда да е многоетажен и да бъде изграден в района на старата автогара (при „Кончето“). За проектирането му има одобрено финансиране от държавния бюджет в размер на 150 000 лева.
След изграждането на паркингите ще бъдат възстановени зелените и тротоарните площи. ще бъдат проведени обществени обсъждания. След приемането на ПУП предстои проектиране и възлагане на строителство, при осигурено финансиране.

Вижте още

ПИРИН завърши с успех подготовката

admin

Община Благоевград започва прием на заявления за подмяна на отоплителните уреди на дърва и/или въглища с климатици, термопомпи и печки на пелети

admin

Времето за 04 11 2023

admin

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри мобилното приложение „Пътувай информирано“

admin

Кметът Методи Байкушев представи Управленската си програма до 2027 г.

admin

Ужас в университет в Лас Вегас-стрелба и жертви

admin

Коментар