БанскоБългарияРегион

ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСЕН ЗИМЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН

По инициатива на кмета Стойчо Баненски, в Банско се проведе работна среща във връзка с осигуряване безопасността и реда през предстоящия зимен туристически сезон в общините Банско и Разлог.

В срещата взеха участие кметът на община Разлог Красимир Герчев, директорът на ОД на МВР – Благоевград ст.комисар Даниел Димитров, комисар Димитър Ичев – нач.отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция, началниците на полицейските управления в Банско – гл.инспектор Кирил Стоянов, и в Разлог – гл.инспектор Иван Попов.

Целта на срещата бе да се създаде организация и координация на съвместната работа на общинските власти в Банско и Разлог с органите на реда през зимните месеци, когато се очаква в курортните селища и зони в Разложката котловина да пристигнат хиляди български и чуждестранни туристи.

Набелязаните мерки за обезпечаване на реда и сигурността, без това да нарушава комфорта на жителите и гостите в двете общите, са насочени към превенция и противодействие на престъпността. Те ще обхващат също безопасността на движението, както и контрола на спиране и паркиране на автомобилите, така че да не се затруднява сметопочистването и снегопочистването на улиците.

През новия зимен туристически сезон в Банско отново ще има международни патрули от полицаи от България, Румъния и Гърция. Те ще оказват съдействие и на територията на община Разлог.

По предложение на кмета на Банско Стойчо Баненски, срещите в този формат ще бъдат регулярни до края на активния туристически сезон.

Източник Община Банско

Вижте още

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди пилотната Програма „Спортът – начин на живот“

admin

6 660 секции са излъчвали на живо броенето на бюлетините в нощта на балотажа

admin

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на работно посещение в Германия и Австрия

admin

Съобщение на МВнР

admin

Българската армия в помощ на населението при овладяване на последствията от метеорологичната обстановка

admin

Агенция „Пътна инфраструктура“ подготвя проект за разработване и внедряване на система за секционен контрол на средната скорост

admin

Коментар