БлагоевградСпорт

Отборът на НСА спечели турнира по хокей на трева във Благоевград

Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Деветия университетски национален шампионат по хокей, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. В спортното събитие участваха студенти от четири университета – ЮЗУ „Неофит Рилски“, НСА „Васил Левски“ – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ – София и Тракийския университет – Стара Загора.

На тържественото откриване на спортния форум присъстваха деканите на Факултета по педагогика, Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, ръководителите на катедра „Спорт“ и катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, преподаватели, студенти, жители и гости на Благоевград.

Състезанието протече в четири полувремена от по седем минути, като за първа година беше прието да се играе със смесени отбори – мъже и жени.

Югозападният университет участва в шампионата с отбор, сформиран от студенти от специалност „Спорт“, студент от Природо-математическия факултет и студентката от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт“ Мария Тръмбева, която беше вратар на тима.

Треньор на отбора и ръководител на събитието към Асоциацията за университетски спорт бе ас. д-р Вероника Георгиева, преподавател в катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Факултета по педагогика на Югозападния университет.

На първо място се класираха представителите на НСА „Васил Левски“ – София. Второто място спечелиха студентите от Тракийския университет – Стара Загора, а на трето място се класираха възпитаниците на МГУ „Св. Иван Рилски“ – София. Четвъртото място бе за отбора на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Купата за феърплей в категория „Най-добър вратар“ беше връчена на второкурсничката Мария Тръмбева, която игра на този пост за Югозападния университет.

Вижте още

143 години от рождението на Тодор Александров

admin

С грандиозен концерт бе закрит XVI фестивал на изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

admin

Илко Стоянов гласува

admin

Четири месеца след встъпването в длъжност на кмета Методи Байкушев! Община Благоевград погаси над 6 900 000 лева дълг в резултат на стриктна финансова дисциплина

admin

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 31 май 2024 г. /петък/ от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”

admin

Областният управител Мария Димова заедно с възрастните хора от дом “Света Петка” украсиха коледната елха

admin

Коментар