Благоевград

От 01 юли стартират ремонтни дейности на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград, Община и ВиК въвеждат временна организация на движение

От 01 юли стартират ремонтните дейности по подмяна на ВиК мрежата по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка от кръговото кръстовище при Строителния техникум до пресечката с ул. „Даме Груев“.

Община Благоевград информира, че в периода на ремонтните дейности ще бъде въведена временна организация на движение. От понеделник се преустановява и паркирането на автомобили в участъка, а движението ще бъде пренасочено в една лента в двете посоки. Тротоарът от западната страна на улицата също ще бъде затворен за пешеходци. 

С цел по-добра организация на движение, в периода от 01 до 03 юли, ул. „Даме Груев“ също ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Крушево“ до ул. „Джеймс Баучер“.

Ремонтът на ВиК мрежата в този участък ще бъде извършен от „БМ Груп“. Община Благоевград проучва възможността след ремонта да се обнови асфалтовата настилка на цялата улица, тъй като тя е силно компрометирана от пропадания, които се очаква да се задълбочат след разкопаването за подмяна на канала.   

Община Благоевград и ВиК Благоевград работят съвместно за създаване на добра организация и приключване на ремонтните дейности в срок – очаква се работата на фирмата изпълнител да завърши до месец. 

До края на тази седмица приключват ремонтните дейности и по подмяна на ВиК мрежата  на ул. „Ванюша Валчук“ зад III ОУ, които започнаха през април тази година по проект, включен в капиталовата програма на ВиК Благоевград. Към този момент се завършват дейностите по възстановяване на тротоарите от двете страни на уличното платно. Очаква се ремонтът да реши дългогодишния проблем с амортизираната подземна инфраструктура, която създаваше предпоставки за чести аварии. Община Благоевград има готовност веднага да започне полагане и на асфалтовата настилка, за да завърши цялостния ремонт на улицата.

Източник Община Благоевград

Вижте още

М. Байкушев: Балканите могат да станат новия икономически център на Европа

admin

Разказ със снимки

admin

Конкурс за магистрати и полицаи в Благоевград – „Страхливият умира всеки ден, смелият- само веднъж“

admin

Гражданска инициатива „Донеси – Вземи“ организира благотворителен концерт „ОТ ДЕТЕ ЗА ДЕТЕ“ в подкрепа на 9-годишната Теди и нейното семейство!

admin

6 партии искат касиране на изборите на общински съвет в Петрич

admin

Позиция на община Благоевград за неверните твърдения за ремонтните работи на МУЦ

admin

Коментар