Свят

Офицер от военновъздушните сили на САЩ е новата Мис Америка 2024

22-годишната Мадисън Марш, лейтенант от Военновъздушните сили на САЩ и студент в магистърска степен в програмата за обществена политика на Harvard Kennedy School, спечели конкурса Мис Америка 2024 в Орландо, Флорида в неделя вечерта. Марш, представляваща щата Колорадо, е първият действащ офицер от военновъздушните сили, който някога е получавал националната титла.

Мадисън Марш

Ели Брю от Тексас е първа подгласничка.

Петдесет и една състезателки участваха в церемонията, представляващи всички 50 американски щата, както и окръг Колумбия.

Конкурсът се проведе в три вечери на предварителни състезания. В началото на главното събитие претендентките бяха намалени до 11 финалистки — като десет от тях бяха избрани от предварителни съдии и една претендентка чрез публично гласуване, отворено за фенове на конкурса в Съединените щати.

След това тези 11 жени участваха в четири кръга на състезание – фитнес витрина (дефиле в украсени с кристали спортни облекла); дискусионен кръг по „горещи теми“, който замени по-традиционните въпроси и отговори на конкурса с различен набор от теми за разговор; изява на таланти; и представяне на вечерна рокля — преди да бъдат обявени петимата финалисти. Марш и Брю, които бяха последвани в крайното класиране съответно от втора, трета и четвърта подгласнички, Сидни Бриджис от Индиана, Малори Хъдсън от Кентъки и Каролайн Паренте от Роуд Айлънд.

В донякъде разнородния дискусионен кръг, който засягаше теми като тероризъм, технологии, хранене и изменение на климата, Марш отговори на темата за „наркотиците в Америка“, като си припомни битката на покойната си майка с рака на панкреаса. В кръга за таланти тя представи устно произведение, съсредоточено върху получаването на лиценз за пилот на 16 години.

След това петте финалистки се изправиха пред допълнителен въпрос относно целите си като Мис Америка. Марш отговори, като изтъкна военните си акредитиви като въплъщение на нейния ангажимент за учене и ръководене „със страст“.

Тя наследява Мис Америка за 2023 г., Грейс Станке от Уисконсин.

Мадисън Марш
Мадисън Марш

Източник cnn.com

Вижте още

Фестивал на танцуващите мечки в Румъния

admin

Датската кралица Маргрете II ще абдикира след 52 години на трона

admin

Близо пет века история. Прероденият Стари мост

admin

Бектеши: Не оспорваме таксата от България, искаме да пуснат количествата за нашия газопровод

admin

Георги Фотев: Основният проблем е в България!

admin

Комисията по историческите въпроси легитимира концепцията за измислена „обща история“

admin

Коментар