Свят

Оцелелите от земетресението в Япония се борят с нехигиенични условия без течаща вода

Месец след земетресението, което удари западното крайбрежие на Япония, оцелелите се борят със замръзване и нехигиенични условия, като десетки хиляди домове са останали без течаща вода.
В някои райони на изолирания полуостров Ното водата може да не бъде възстановена още два месеца, каза правителството на префектура Ишикава, добавяйки рискове за живеещите в тесни евакуационни центрове, където властите казват, че са открити респираторни инфекции и гастроентерит.

„Няма вода, така че не можем да изперем дрехите си или да се изкъпем“, каза Йошио Бинсаки, 68-годишен жител на опустошения крайбрежен град Сузу, докато се приготвяше да качи 20 литра туба с вода до колата си.


Повече от 230 души загинаха при земетресението с магнитуд 7,6 по Рихтер, най-смъртоносното в Япония от осем години, което остави 44 000 домове напълно или частично разрушени, като 40 000 нямат течаща вода. Повече от 13 000 жители живеят в евакуационни центрове, според правителството на Ишикава.


Източник Ройтерс

Вижте още

Навършват се 100 дни, откакто Израел и Хамас са във война

admin

Георги Фотев: Основният проблем е в България!

admin

Офицер от военновъздушните сили на САЩ е новата Мис Америка 2024

admin

Снегът възпрепятства спасителните дейности и доставките на помощ до изолирани общности, след като земетресенията в Япония убиха 128 души

admin

Крал Чарлз III временно ще прекрати обществените си задължения, за да се лекува

admin

Какви са критериите да притежаваш собствен автомобил в Япония

BVn_01

Коментар