Благоевград

Парад на военни униформи, оръжия и бойни знамена в Благоевград

Кметът Методи Байкушев присъства на парад на военни униформи, оръжия и реплики на бойни знамена, който бе организиран в навечерието на 6 май – Денят на храбростта и Българската армия в Благоевград.

Инициативата „За слава и чест“ е дело на РК „Традиция“, Регионален исторически музей, 3-то бригадно командване с подкрепата на Община Благоевград.

По време на събитието полк. Кирил Спаневиков, командир на 3-то бригадно командване връчи плакет и благодарствен адрес на кмета Методи Байкушев за подкрепата и сътрудничеството в каузата за патриотично възпитание на подрастващите.

Кметът Методи Байкушев благодари на военнослужещите, РК „Традиция“ и Регионален исторически музей.

„Няма българин, който да види тези знамена, да прочете думите изписани на тях и да не потръпне. Заветите, които са отправили пазители на нашата нация са извезани на тях, а наш дълг е да ги пазим и зачитаме.“, каза кметът. Той поздрави присъстващите, като им пожела здраве, светли и мирни празнични дни и на добър час!

Парадът се състоя на пл. „Народни будители“, където благоевградчани от различни поколения имаха възможност да се докоснат до славната българска история

Източник Община Благоевград

Вижте още

Заключителна пресконференция по проект „Защита от наводнения“ се проведе в ОА Благоевград

admin

С богат концерт-спектакъл ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград отбелязаха патронния празник на учебното заведение в зала „Пейо Яворов“.

admin

Блъсната жена с 3 годишно дете на пешеходна пътека

admin

От програмата на Фестивала на изкуствата, концерт на Орган

admin

Американският университет в България спечели $100,000 за стратегия за етично използване на изкуствения интелект в образованието

admin

Церемония по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ на проф. д-р Петър Балкански

admin

Коментар