България

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря врати за посетители за сезон 2024 година

Паркът ще приема гости от 01.07.2024 година по обходен маршрут  

Сезон 2024 за ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица започва с малко закъснение и по обходен маршрут заради  ремонтни дейности на пътя. От 1 юли посетителите на парка няма да имат възможност да се придвижват с автомобили и/или автобуси и достъпът до входа на парка остава силно затруднен. Въпреки това, екипът на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря врати и очаква своите гости. 

С кола посетителите ще могат да стигнат до увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки. От там гостите ще могат да продължат само и единствено пеша до ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица през обходна горска пътека за около 30-40 минути. Табелка ще обозначава началото на пътеката.  

Ето и няколко важни неща, които посетителите трябва да вземат предвид преди посещението си: 

  • Носене на удобни, спортни, подходящи обувки за преход в природата. Летни обувки като сандали и джапанки, както и такива на висок ток са непрепоръчителни. 
  • Носене на дъждобран или чадър. 
  • Подходящо екипирани за планински преход – удобно облекло. 
  • Пътеката не е подходяща за детски колички. 
  • Пътеката не е подходяща за инвалидни колички. 

Първият участък от пътеката е със стръмен наклон. Хора, които са трудно подвижни, със здравословни проблеми, както и възрастни хора или малки деца, внимателно трябва да преценят готовността си за такъв преход. 

Паркът тази година отваря врати по-късно заради течащите ремонтни дейности, но с още по-голямо желание и голям интерес от страна на посетителите, които ежедневно изпращат запитвания кога ще отвори той.  Междувременно, мечешките обитатели се наслаждават на топлото време, препичайки се на слънце, плувайки във водните басейни и похапвайки разхладителни плодови лакомства. Работното време за посещения е от 10-12 и от 13-18 часа като последната обиколка за деня е в 17:30 часа. 

Ремонтните дейности на пътя ще продължат през целия посетителски сезон и тяхната продължителност остава неуточнена. Преминаването през обходния маршрут е само врменно докато протичат ремонтните дейности. 

Екипът на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица благодари за големия интерес и разбирането и се извинява за причиненото неудобство, но въпреки затрудненията – очаква с нетърпение гостите на сезон 2024. Следете социалните канали на парка и ЧЕТИРИ ЛАПИ за актуална информация.

ЧЕТИРИ ЛАПИ:

ЧЕТИРИ ЛАПИ е международна организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, разкрива случаи на насилие, спасява животни в нужда и ги защитава. Основана през 1988 г. във Виена от Хелмут Дунглер и приятели, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране. Кампаниите и проектите на ЧЕТИРИ ЛАПИ са насочени към животни компаньони, в това число бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, големи котки и орангутани, които се отглеждат при неподходящи условия, както и в зони на бедствия и конфликти. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, САЩ, Тайланд, Украйна, Франция, Швейцария и Южна Африка, както и спасителни центрове в единадесет страни, ЧЕТИРИ ЛАПИ осигурява неотложна помощ и дългосрочни решения. www.four-paws.bg.

Източник Четири лапи

Вижте още

В началото на 2024 година, се очаква първи хеликоптер

admin

Деца от пет училища от цялата страна избраха Сандански за своя еколагер!

admin

Функционални тестове на системата за ранно предупреждение и оповестяване ще бъдат проведени в 14 области на страната

admin

Земеделци блокират пътища в цялата страна

admin

Кметът Методи Байкушев обсъди с финансовия министър план за оздравяване на Община Благоевград

admin

Премиерът акад. Денков: Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред

admin

Коментар