Петрич

Петрич се поклони пред делото на Апостола!

Хиляди се включиха във възпоменателно факелно шествие по повод 151 години от обесването на Апостола на свободата.

Десетки факли бяха запалени като символ на светлината, дадена на Отечеството ни от Левски, която продължава да води и озарява.

Признателните петричани тръгнаха от сградата на Общината с портрета на Апостола и 10-метров национален трибагреник, носен от младежи в народни носии.

Възпоменателното факелно шествие стигна до паметника на Васил Левски в градския парк, където започна и тържественото отбелязване на годишнината.

Представена беше по въздействащ начини художествена композиция „Научи ме, Апостоле“, подготвена от възпитаници на ЦПЛР – ОДК и възпитаници на ВС „Сгушена звездица“.

„Със силата и духа, завещани ни от Апостола, стоим днес тук – 151 години след неговото обесване! И може би в тези дни, най- много имаме нуждата да четем, препрочитаме и обсъждаме казаното от Васил Иванов Кунчев, да говорим за делото на Васил Левски, за да стигнем до Апостолската светлина на цял един живот, отдаден на Родината“, каза в приветствените си думи кметът Димитър Бръчков.

Стотици положиха цветя и венци на паметника на Васил Левски в град Петрич!

Община Петрич благодари на участниците в художествената композиция „Научи ме, Апостоле“! Благодарим на всички, които се включиха във факелното шествие и почетоха отбелязването на 151 години от обесването на Апостола!

Патриотизмът винаги е личен пример!

„Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“ В. Левски

Източник Община Петрич

Вижте още

ИЗДИРВА СЕ

admin

Над 400 участници във велообиколката на планина Беласица

BVn_03

Елена Узунова от СКЛА „Звездите“ е спортист на Петрич за 2023 година

admin

Община Петрич с успешно проведена инициатива „Отпадъци за природата“

admin

„Да покориш себе си“

admin

Тържествено откриха завършения първи етап по проекта за античен град Хераклея Синтика

admin

Коментар