Благоевград

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Студенти, преподаватели и ученици участваха в спортния празник, който се проведе в Спортния комплекс на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от студентите от трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“ във Факултета по педагогика, бе посветено на 130-годишнината от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България.

Спортният форум беше открит от заместник-декана доц. д-р Даниела Томова, която е и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“. Тя поздрави участниците и гостите и разказа повече за швейцарските учители, изиграли важна роля за въвеждането на гимнастиката в българските училища.

Сред гостите на събитието бяха проф. д-р Атанас Георгиев, доц. д-р Невяна Докова, доц. д-р Татяна Дзимбова, гл. ас. д-р Илия Канелов, гл. ас. д-р Стефан Кинов, гл. ас. д-р Янко Руменов, ас. д-р Вероника Георгиева, ас. д-р Лилиана Гоцева, председателят на Студентския съвет Иван Лесов, заместник-председателят на Студентския съвет Васил Георгиев, секретарят на Студенстския съвет Виктор-Кристиян Василев, бакалаври и магистри от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, ученици от Трето основно училище „Димитър Талев“ – Благоевград с ръководител Румяна Станоева.

Празникът започна със задължителната за спoрта загрявка, след което преподаватели, студенти и ученици мериха сили в различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол, тенис, щафетни игри и бадминтон. Много емоции сред участниците предизвикаха подвижните игри – скачане в чували, носене на „столче“ и теглене на въже.

В края на спортните игри доц. Томова връчи на представителите на Трето основно училище „Димитър Талев“ плакет с благодарност за ползотворното сътрудничество.

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

Вижте още

Областният управител проведе работна среща във връзка с осигуряване на безопасността на движение в тунел „Железница“

admin

Деца от различни възрасти се впускат във вълнуващо приключение „По пътя на героите“ на 1 юни.

admin

Откриха Анаеробната инсталация край Благоевград, кметът Методи Байкушев: Най-голямото предизвикателство пред нас е жителите да започнат да събират биоразградимите отпадъци разделно

admin

Стартира акция за премахване на изоставени автомобили на територията на община Благоевград

admin

Новият командир на 3-то бригадно командване в Благоевград е полковник Кирил Спаневиков

admin

Благоевградчани решават бъдещото развитие на зоопарка! Обособяване на „Гора на мечките и вълците“ чрез разширяване на зоологическата градина или обновяване и запазване на сегашната територия са двата варианта

admin

Коментар