БългарияПолитика

Премиерът акад. Денков: Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред

Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред. Надявам се, че партиите ще намерят правилния начин, за да можем да продължим напред по пътя, по който работихме досега. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание днес. Повод за думите му е невъзможността Народното събрание да стартира своята работа след изборната ваканция поради липса на кворум.

„Действията на партиите през следващите дни ще покажат кои от тях се интересуват само от тясно партийните си интереси и кои от съдбата на България“, каза министър-председателят. Акад. Денков подчерта, че депутатите имат три важни за държавата задачи, които трябва да изпълнят през следващите пет седмици. Народното събрание трябва да приеме навреме държавния бюджет за 2024, да направи дългоочакваните промени в Конституцията и да приеме правилата и да започне процедурата за избор на новата антикорупционна комисия. „От това как ще бъдат решени тези три задачи зависи и как ще се развива България през следващите години“, заяви премиерът.

Министерският съвет ще продължи да работи и да изпълнява задачи и ангажименти, които е поел, увери министър-председателят. Една от тях е актуализацията на плана за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 година, която ще бъде приета от кабинета днес.

Източник Министерски съвет

Вижте още

МОН сезира ДАНС и комисията за защита на личните данни за придобиването на ШКОЛО от чужда компания

admin

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков издаде заповед, с която се забранява износът на инсулинови медикаменти. Заповедта влиза в сила от днес, 2 ноември и ще важи до 31 декември 2023 г

admin

БЪЛГАРИЯ БЕ ИЗБРАНА ОТ ЮНЕСКО ЗА ЦЕНТЪР ЗА ОПAЗВАНЕ НА ЖИВОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

admin

МЕЖДУНАРОДЕН БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2023 НАБЛИЖАВА – АКЦЕНТИ И ГОСТИ В ПРОГРАМАТА

admin

Заключителна пресконференция по проект BGCULTURE-1.001 – 0021 „Подобрени условия за достъп и предоставяне на културното наследство в община Рила“

BVn_01

11 години от кончината на Българския патриарх Максим

admin

Коментар