Благоевград

Пускат за движение моста край с. Покровник

Мостът над р. Струма свързващ няколко благоевградски села с града ще бъде пуснат за движение утре в 14ч. Две години след пропадането му жителите на селата в близост ще могат да преминават свободно по него.

В началото на месец декември кметът на община Благоевград Методи Байкушев обяви, че всички институции работят заедно и правят всичко възможно мостът да бъде въведен в експлоатация преди празничните дни.

Въпреки завършените ремонтни дейности до този момент мостът не бе свободен за движение, тъй като се очакваше резултат от изследването за товароносимост на съоръжението. По-рано този месец Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ одобри подробния устройствен план, което даде възможност и Общински съвет – Благоевград да гласува приемането му.

Движението ще бъде пуснато от представители на институциите, сред които: г-жа Десислава Паунова – член на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура, областният управител на област Благоевград г-жа Мария Димова,  кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, Иван Кунев – Управител на областно пътно управление – Благоевград, строителят на обекта и кметовете на селата в близост.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Административен съд – Благоевград ще обслужва граждани с променено работно време на 19.04.2024г. (петък)

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев и посланикът на Ирландия Н.Пр. Мартина Фийни наградиха отличените в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

admin

15 профилирани, професионални гимназии и учебни заведения се представиха днес в „Панорама на училищата“ пред зала „22 септември“ в Благоевград.

BVn_03

ЮЗУ „Неофит Рилски отваря врати за бъдещи студенти и техните родители

admin

151 години от обесването на Васил Левски

admin

Студентска научна конференция събра над 150 участници в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Коментар