България

Пътна полиция с призив за разумно шофиране

Усложнена метеорологична обстановка на места в страната

Пътна полиция призовава участниците в движението по пътищата да съобразяват поведението си с атмосферните условия. Все още на много места в западната част от страната вали дъжд, а в източната духа силен вятър, което е предпоставка за попадане на клони на пътните платна. Апелът към водачите на пътни превозни средства да намалят скоростта си на движение и да осигурят по-голяма дистанция спрямо останалите участници в движението.

Вследствие на интензивното движение през почивния ден и валежите в по-голямата част от страната се наблюдава увеличаване на рисковите ситуации и на възникналите ПТП. От началото на деня са настъпили 15 тежки пътнотранспортни произшествия.

По данни на ГДПБЗН силен вятър е нанесъл поражения в областите Смолян, Разград и Силистра, където има множество паднали покриви, стълбове и дървета.

В област Силистра най-тежко е положението в с. Долец, общ. Дулово, където са отнесени покриви на къщи, има паднали стълбове и дървета, съобщава се, че е  преминал смерч.

В другата засегната в Североизточна България област Разград, най-тежко е положението в селата Лъвино и Тодорово, общ. Исперих. Има съобщения за отнесени над 100 покрива, паднали стълбове и дървета. Там също е преминал е смерч. 

В обл. Смолян се съобщава за множество паднали дървета в общ. Баните.

За Благоевград след дъждът от преди обяд, има информация за паднали клони на пътното платно, срещу ОД МВР Благоевград, като не се съобщава за пострадали хора и сериозни щетиИзточник Министерство на вътрешните работи

Вижте още

МЕЖДУНАРОДЕН БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2023 НАБЛИЖАВА – АКЦЕНТИ И ГОСТИ В ПРОГРАМАТА

admin

Зарица Динкова: Планира се цялостно дигитализиране на процедурите по кандидатстване на български визи до 2025 г.

admin

Община Банско участва в конференция за разкриване на потенциала на младите хора за по-добри политики на местно ниво

admin

Над 12 000 участници от цялата страна взеха участие в XXX-тия юбилеен фестивал в Перник

admin

Община Разлог и Исторически музей-Разлог Ви приветстват с богата празнична програма, посветена на българските традиции и обичаи.

admin

Днес BG-ALERT Тест над цялата страна

admin

Коментар