Благоевград

Пътуване във времето, забавни игри и много изненади предизвикаха стотици детски усмивки в Благоевград

Стотици деца се впуснаха в незабравими забавления и вълнуващи приключения на 1 юни в Благоевград.

Веселият и пъстър празник, организиран от Общината, се проведе на различни локации в областния център. 

С голям интерес бе посрещнато отправеното от РИМ и РК „Традиция“ предизвикателство „По пътя на героите“, в рамките на което над 80 любознателни деца от различни възрасти научиха факти за славното дело на исторически личности, посветили живота си на свободата на Родината. Точно в 12.00 часа бе изтеглено и името на победителя в образователната игра – Емилия Дудаклиева, която спечели семейна екскурзия до Батак – Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир.

Детски смях и празнично настроение изпълниха и Градската градина, където актьори от Общински куклен театър и Музикално училище „Престо“ забавляваха децата с приказки, игри и песни. Голяма шахматна дъска и къщичка, преобразена в своеобразна библиотека, предизвикаха вниманието на най-любознателните малчугани. 

В истинска атракция се превърна и празникът на пл. „Македония“, където децата сбъднаха мечтата си, влизайки в ролята на пожарникари в униформи и се запознаха с оборудването на полицейските служители. 

Талантливи деца от Благоевград излязоха и изпълниха с музика и танци площадното пространство. Богатата програма бе подготвена от танцово училище „Арт енд денс“, Музикално училище „Престо“, Танцова формация „Астра“, КХГ „Пирин“, Денс студио „Дежа Ву“ и Балетна школа „Релеве“.

По повод първи юни въженият парк в Благоевград посрещна децата с вход свободен. 

В Деня на детето Регионална библиотека „Димитър Талев“ изненада малчуганите с детско кино и безплатни читателски карти. От „Зайо Байо“ бяха подготвили изненади за децата.

Източник Община Благоевград

Снимки от днешния ден, може да видите тук:

Вижте още

Пускат за движение моста край с. Покровник

admin

Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сградаи и жилища в област Благоевград през четвъртото тримесечие на 2023 година

admin

Светът на медоносните пчели и необятните ползи от тях във фокуса на детски празник в Благоевград

admin

Областният управител Мария Димова заедно с възрастните хора от дом “Света Петка” украсиха коледната елха

admin

3-дневен парад на красотата и младостта изпълва пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

admin

СИГНАЛИ ПО РЕДА НА ЗЗЛПСПОИН

admin

Коментар