Благоевград

Работна среща между инженерните екипи на Общината и ВиК Благоевград

На срещата екипите работиха по план от две точки:

Първа точка – Процедура по проект за свързване на група населени места с градския водопровод, така че да осигурим нормално водоснабдяване до следващото лято. Проектната разработка е на ВиК Благоевград. Планират се два етапа:

Етап 1: Трайно решение на проблема с водоснабдяването на селата Зелен дол и Долно Българчево.

Етап 2: Нормално водоснабдяване на селата Бучино, Селище и Горно Българчево.

Обсъждахме необходимите изменения на Общия устройствен план за предвиждане за помпена станция в Зелен дол, както и процедиране на Подробен устройствен план за новото водопроводно трасе.

Процедурите са тежки и сложни, но се съгласихме заедно да положим усилия за бързото им придвижване. Ако няма непредвидени препятствия, следващата година проектите трябва да са изпълнени.

Втора точка – Обсъждане на текущите ремонти на ВиК мрежата в града и възстановяването на асфалтовите настилки след това. На 01 юли ВиК Благоевград започва подмяна на канал по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ – от кръговото кръстовище при Строителния техникум до моста под пазара. Изпълнител е „БМ ГРУП“. Община Благоевград проучва възможността след ремонта да се обнови асфалтовата настилка на цялата улица, тъй като тя е силно компрометирана от пропадания, които вероятно ще се задълбочат след разкопаването за подмяна на канала.

Това лято ще се обнови и водопровода на ул. „Христо Татарчев“ (от Градската градина до Лирата), на ул. „Братя Миладинови“ (в частта под Градската градина) и на ул. „Мара Бунева“, като улиците ще бъдат преасфалтирани. Проектите са включени в инвестиционната програма на ВиК Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

admin

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата

BVn_03

Над 100 участници се включиха в националния ученически конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата

BVn_01

С 38 гласа „ЗА“ Общински съвет Благоевград одобри предложението на кмета Методи Байкушев за отпускане на безлихвени заеми от Централната Банка в общ размер на до 8 169 656 лева.

admin

Уъркшоп на английски език, насочен към плагиатството в академична среда ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

ДЮФК “Хлапетата” Благоевград с подкрепата на Община Благоевград организира футболен турнир “Пиринска Бундеслига”, който стартира днес и ще продължи до 29 април.

admin

Коментар