Благоевград

Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ участва в работна среща във връзка със съвместно проектно предложение с Аристотеловия университет

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин взе участие в работна среща, която се проведе в гр. Солун, Гърция. На срещата присъстваха още директорът на дирекция „Научни и образователни програми“ проф. д-р Иванка Станкова, ръководителят на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ доц. д-р Даниела Томова и експертът в отдел „Международно сътрудничество“ Станислав Грозданов.

На срещата бе обсъдено участие в съвместно проектно предложение с Аристотеловия университет и Общината в гр. Терми по Програма ИНТЕРРЕГ VI-A Гърция – България 2021 – 2027.

Основни цели на програмата са подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в областта на образованието, обучението и ученето през целия живот, подобряване на защитата и опазването на природата и биологичното разнообразие, засилване на ролята на културата и устойчивия туризъм за икономическото развитие и др.

По време на събитието бе потвърдена готовността на Югозападния университет да участва като водеща институция или като партньор в трансграничен проект с тематична насоченост, свързана със спортния туризъм.

В края на срещата ректорът на Аристотеловия университет проф. Хараламбос Фидас връчи на проф. д-р Николай Марин почетния знак на Аристотеловия университет.

Източник ЮЗУ Неофит Рилски Благоевград

Вижте още

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

admin

Американският университет в България дипломира 30-тия си випуск на тържествена церемония на 19 май

admin

Битовите пожари могат да бъдат предотвратени

admin

Зрелостниците от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ поставиха финал на абитуриентските дефилета в Благоевград.

BVn_01

С полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта на Димитър Благоев.

admin

Община Благоевград обяви конкурс за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, влага над 2 млн. лв. в подобряването й

admin

Коментар