БлагоевградИзкуствоКултура

Рожденият ден на инфантата с премиера в драматичния театър

Приказката на Оскар Уайлд оживява под режисурата на Тодор Вълов и със зрелищната визия на Наталия Гочева

          На 27 април от 18.00 часа в голямата зала на Благоевградския драматичен театър зрителите ще могат да се насладят за първи път на зрелищната интерпретация на вечната приказка на Оскар Уайлд “Рожденият ден на инфантата”.

          Представлението е дело на режисьора Тодор Вълов и сценографа Наталия Гочева – едни от най-отличаваните професионалисти в областта на кукления театър. От няколко месеца насам актьорите Лора Христова, Катя Иванова, Недиляна Павлик, Пепа Манева, Александър Митев, Димитър Стойнов, Аладин Алиибрахим и Теодор Куков репетират усилено, за да създадат поредния бисер в репертоара на театъра.

          “Рожденият ден на инфантата” е уникално заглавие в афиша на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – семеен театър за деца над 7 години и техните родители. Това е приказка за жестокостта в човека, породила се от външните обстоятелства в света на възрастните. Спектакълът търси отговор на въпроса как липсата на любов погубва способността за състрадание. Макар и тъжни, приказките на Оскар Уайлд пленяват с елегантен изказ, оригинални и нестандартни идеи, откровеност и чувство за хумор, а новата сценична реализация на Тодор Вълов съчетава елементи както от драматичния, така и от кукления театър и дава заявка за нещо изключително.

Източник Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Снимки Иван Дончев

Вижте още

ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград с предприети мерки за сигурност по време на предстоящите Великденски празници

admin

Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по американски флаг футбол в АУБ 

admin

Пирин отстрани Ботев Враца и е на 1/4-финал за Купата на България

BVn_01

СЪС СЕМИНАР БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СОЦИАЛНАТА РАБОТА В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

admin

Община Благоевград бе домакин на информационен форум, насочен към носители на болестта Бехтерев, водещи лектори дадоха ценни съвети на десетки пациенти

admin

Николай Христов заслужи приза „Цар на виното“ в с. Дъбрава. Зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев и кметът на селото Методи Стоянов отличиха винопроизводители в различни категории

admin

Коментар