Благоевград

РСПБЗН и лятна академия в партньорство

Поредната приятна изненада за участниците от „Лятната академия“ към ЦПЛР-ЦЛТРДБ. Всеки един успя да се качи на пожарна кола и да си направи снимка за спомен, а пожарникарите от Благоевград им дадоха ценни съвети за бърза реакция при пожар.

Демонстрацията на РСПБЗН – Благоевград е първата от поредицата срещи, които предстоят в бъдещото партньорство с ЦЛТРДБ.

По покана на директора на ЦЛТРДБ, г-жа Костадинова екип пожарникари запознаха децата с най-важните неща, които трябва да знае всеки при възникване на пожар.

Истинска емоция за децата бе възможността да се качат в пожарната кола, да разгредат пожарникарското оборудване, да се опитат да потушат импровизиран пожар и сами да пуснат сирената.

Така присъстващите се запознаха с професията „пожарникар“, трудностите, предизвикателствата, пред които са изправени и колко голяма е отговорността им. Децата разбраха, че е важно и те самите да бъдат внимателни и бдителни, за да не предизвикваме пожари, а и да подаваме сигнал при необходимост.

„Лятна академия“ се организира от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград

Източник ЦПЛР-ЦЛТРДБ

Вижте още

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 28 юни 2024 г. /петък/ от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”

BVn_03

Театър с чаша вино през месец февруари

admin

ПОЗИЦИЯ НА ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ

admin

280 абсолвенти от Правно-историческия факултет получиха своите дипломи на официална церемония в Аулата на УК I на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

admin

Уъркшоп на английски език, насочен към плагиатството в академична среда ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Община Благоевград обновява онлайн бизнес каталога в сайта си и кани представителите на бизнеса в Благоевград да презентират своите фирми чрез него

BVn_03

Коментар