Благоевград

Символът на живота и гостоприемството на народа ни завладява от днес Благоевград с традиционния Национален ученически празник „За хляба наш…“.

Над 1000 ученици от различни области на България ще представят ритуали, песни и танци, свързани с хляба и ще се борят за призови места в различни категории.

XXV юбилейно издание на ученическия празник стартира в Младежки дом в Благоевград, където участниците в конкурса „Научна разработка“ представят и защитават пред жури своите проекти.

В три поредни дни локацията ще бъде в епицентъра на науката, творчеството и изкуството, история и култура ще се преплетат с ритуали и традиции в „За хляба наш…“.

Очакваме Ви в 17.30 часа днес на тържествената церемония, когато празникът ще бъде официално открит.

Националният ученически конкурс „За хляба наш…“ се организира от Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Национален дворец на децата.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Община Благоевград въведе стрийм платформа, която ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС

admin

Над 760 абитуриенти дефилират по червения килим в Благоевград

admin

М. Байкушев: Балканите могат да станат новия икономически център на Европа

admin

Ансамбъл „Пирин“, Биг бенд, Камерна опера и Градска художествена галерия да станат културни институти, предлага кметът Байкушев

admin

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ „Неофит Рилски“ завоюваха първо място  в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“

admin

Кметът Байкушев инспектира строежа на Анаеробната инсталация за разделно събиране

admin

Коментар