БанскоБългарияРегионСпортСтрана

След месец се открива ски сезона в Банско

Зимата вече чука на „вратата“ и всички любители на белите спортове насочват погледи към зимните  курорти. Банско – най добрия курорт в България, ще даде официален старт на  сезон 2023/2024 г. на 16 декември /събота). Малко повече от месец, все още се уточняват подробностите и програмата, която със сигyрност ще зарадва хилядите любители на Бъндеришка поляна в Пирин планина.
Както обикновено ще сме заредени с приятни емоции за големите, и приятни изненади за малките любители на планината. Фирмата -концесионер, е готова да посрещне гостите на Банско. На лице са отлични условия за каране на ски и за отдих в Пирин. Поддържащи машините за изкуствен сняг чакат да паднат температурите, за да започнат  заснежаването на трасетата.
През летните месеци бяха затревени пистите, както изисква подписаният договор за концесията. Направен е оглед на целия ски център, за да се осигури безопасността, на туристите. Почвата е заздравена, засадени са нови треви, обезопасени са определени места. “Направили сме всичко, за да осигурим незабравими мигове за туристите при идването им в ски центъра Пирин планина. През февруари 2024 г. най-добрите алпийци в света ще премерят сили в Банско в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. И това безспорно ще е най-голямото спортно събитие през зимния сезон в цяла България”, твърдят служители на фирмата концесионер.

Вижте още

Приет е План за действие за периода 2024-2026 г. за изпълнение на Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве

admin

Сурвакарските групи на село Стефаново и село Мещица, бабугерите от Банско и кукерската група от с. Вресово са големите победители в XXX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“

admin

Любители на ските се стекоха на бъндеришка поляна за началото на ски сезон Банско 2023/24

admin

Откриват ски сезона в Банско 2023/24

admin

Григор Димитров триумфира в Брисбейн

BVn_01

България покрива абсолютно всички критерии за членство в Шенгенското пространство

admin

Коментар