Благоевград

Служители на ОДМВР-Благоевград откриха над 12 кг кокаин в лек автомобил

Вчера, на ПП 1 Е-79, в района на пътен възел „Симитли“, полицейски служители на ОДМВР-Благоевград спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишен от Петрич.  При извършена справка в масивите на МВР полицейските служители установили, че мъжът е с множество криминалистически регистрации в полицията и осъждан. Водачът бил съпроводен в районното управление за тестване с техническо средство за употреба на наркотици.  В колата, под задните седалки  полицейските служители открили изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио. Последвали процесуално – следствени действия при условията на неотложност, и от колата са иззети 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор 53-годишният мъж е привлечен в качеството си на обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери с цел разпространение. Престъпното деяние е извършено от него в условията на опасен рецидив. Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за взимане на постоянна мярка за задържане.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК продължава, под наблюдението на прокуратурата.

Източник ОДМВР Благоевград

Вижте още

В понеделник започва монтиране на предпазен парапет на пешеходната алея до река Благоевградска Бистрица при моста на кооперативния пазар (между ул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Крали Марко“), очаква се той да бъде готов до края на работната седмица.

admin

Спектакълът „МЕТАМОРФОЗИ“ на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

admin

КПД ТИЙМ спечели Благотворителния турнир Скаптокъп 2023

admin

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изпрати своите абитуриенти и отпразнува 24-я рожден ден на Общински младежки парламент.

BVn_01

Клетва положиха новоизбраните кметове, общински съветници и кметове на кметства в 14-те общини на територията на област Благоевград

admin

Коментар