БанскоРегион

Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон се проведе в Банско

Областното ръководство на МВР, начело с директора на ОДП – Благоевград старши комисар Даниел Димитров, началникът на РУ на МВР-Банско гл.инспектор Кирил Стоянов и екипът му се срещнаха с общинското ръководство на Банско, кметове на населени места в общината, директора на НП“Пирин“ Росен Баненски, директори на училища и детски градини и представители на туристическия бизнес.

Срещата беше инициирана от ст. комисар Димитров и организирана със съдействието на кмета на община Банско Стойчо Баненски във връзка с предстоящия летен сезон. Участниците в нея дискутираха специфичните задачи за осигуряване на обществения ред и сигурността през ваканционните за учениците месеци и активния туристически сезон, както и безопасността на движението по пътищата и регулацията на трафика в града и планината.

Предвид ранното затопляне и недостатъчните валежи, специално внимание бе отделено на превенцията на опасността от пожари в селскостопанските землища, в горите и на територията на НП“Пирин“.

Акцент в срещата беше темата за осигуряването на условия за отглеждане и възпитание на децата в здрава и спокойна среда в семейството, училището и на улицата. Единно беше мнението, че за това са необходими общи и непрекъснати усилия на всички институции и граждани. Това се отнася и за темата с домашното насилие, към което в обществото трябва да се възпита нетърпимост и активно отношение за противодействие.

Източник Община Банско

 

Вижте още

Банско посрещна отново парада на ретро автомобили и за първи път шествие на стотици мотори Ямаха

admin

Ученици от Разложки училища взеха участие в творческия конкурс на тема “Любима християнска традиция в моето семейство”.

admin

МЕЧТАЯ ЗА БАНСКО КАТО ВИЗИТНА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ!

admin

Банско посрещна Гергьовден с литийно шествие

admin

За 27-ми път Банско ще пулсира в ритъма на джаза.

admin

ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА ГОБЛЕНИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ МЛАДЕЖИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ

admin

Коментар