БизнесБлагоевградОБРАЗОВАНИЕ

СтартЪП Конференция 2023: Приключение в неизследваното в АУБ

StartUP Conference 2023: Adventure Into the Uncharted се проведе на 29 ноември в театъра на Американския университет в Благоевград. StartUP конференцията е годишно събитие, което се провежда всяка есен от студентската организация StartUP@Blagoevgrad, която има за цел развитието на предприемаческия дух в Благоевград и страната. Събитието събира на едно място предприемачи, студенти и ентусиасти, които споделят общото желание за развитие в предприемаческата сфера.

Тази година конференцията цели да запознае всички гости с някои от най-влиятелните и успешни български предприемачи на Балканите, които ще споделят безценни съвети и истории от пъстрия си професионален опит. Лекторите, които ще присъстват на събитието, са успели да изиграят ключова роля в развитието на стартъп екосистемата в Югоизточна Европа и ще се опитат да предадат своите виждания за нейното бъдеще. Лекторите са:

Христо Борисов – Той е съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk, една от най-бързо развиващите се европейски финтех компании, която съчетава кредитни карти, плащания, разходи, управление на парични средства и предварително отчитане в едно интегрирано преживяване. През 2022 г. Payhawk става първата българска компания, оценена на 1 млрд. долара. През изминалата година той е носител на различни награди от известни български медии и организации, сред които „Мъж на годината“, „Форбс – изпълнителен директор на годината“ и „Основател на годината“.

Михаил Стойчев – Михаил Стойчев е съосновател и главен изпълнителен директор на SMSBump, платформа за SMS маркетинг от следващо ниво, която позволява на марките за електронна търговия да увеличават продажбите и приходите си чрез автоматизация на SMS. През 2020 г. стартъпът е придобит от американската компания Yotpo за над 37 млн. долара, което го превръща в третата по големина софтуерна сделка в историята на България. Михаил е и съосновател и главен изпълнителен директор на NitroPack, най-бързо развиващата се софтуерна компания в България за 2021 г. Тя разработва софтуер, който може значително да увеличи скоростта на даден уебсайт, като оптимизира всичко – от компресията и размера на изображенията до скриптовия код, който управлява страницата.

Радослав Георгиев – Радослав Георгиев е съосновател и главен технически директор на Gtmhub (сега с името Quantive) – мултинационален стартъп, който създава най-гъвкавия в света софтуер за OKR. OKR е съкращение на методологията за определяне на цели и ключови резултати в бизнеса. През 2021 г. Gtmhub затваря финансиране от серия С в размер на 120 млн. долара, най-голямото в сектора на OKRs софтуера до момента. През цялата си кариера Радослав е участвал във всички аспекти на разработването на корпоративен софтуер. Преди да започне работа в Gtmhub, Радослав е бил старши директор по софтуерно инженерство в Telerik (сега Progress).

Събитието завърши с панелна дискусия между тримата предприемачи. Интересни речи, дискусии, голям giveaway и други изненади за публиката.

Вижте още

Празник на военно формирование 26 400 с тържествено честване и на 3 бригадно командване

admin

Община Благоевград изготви Проект на Актуализация на План за интегрирано развитие на Община Благоевград 2021-2027 г.

admin

Община Благоевград започва мащабна кампания за разделно събиране на генерираните от фирми и домакинства отпадъци и третирането им.

BVn_03

В края на годината улица „Промишлена“ ще бъде готова

BVn_03

Бившият кмет на община Благоевград даде отчет пред медиите

admin

Общинските съветници гласуваха пускането на нова автобусна линия

admin

Коментар