Благоевград

Студенти дискутираха темата за домашното насилие на кръгла маса в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Студенти от Правно-историческия факултет и Философския факултет на Югозападния университет взеха участие в кръгла маса, посветена на проблемите на домашното насилие.

Събитието бе организирано от Студентското научно дружество при Правно-историческия факултет и Студентския съвет.

Форумът бе открит от декана на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова, която поздрави участниците от името на ректорското ръководство. Приветствия към участниците отправиха изпълнителният председател на Фондация П.У.Л.С. адвокат Мариана Евтимова и академичният наставник на научното събитие гл. ас. д-р Сузана Рангелова. Те подчертаха важността на дискутираната тема и поздравиха организаторите за инициативата.

Сред гостите на събитието бяха заместник-деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Попов и стажант-юристът Михаела Боянова.

В рамките на кръглата маса студентите дискутираха психологическите аспекти на домашното насилие, насилието на работното място, невидимото насилие и вербалната агресия. Обсъдена беше ролята на обществото в подкрепа на жертвите на насилие. Беше направен паралел между основните положения за защита от домашно насилие в България и в Съединените щати. Особено внимание бе отделено и на за темата за плюсовете и минусите на Инстанбулската конвенция.

Кръглата маса завърши с връчване на сертификати на участниците и благодарности за ползотворната дискусия.

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

Вижте още

Поклон пред делото на Гоце Делчев! Благоевград отбелязва 121 години от смъртта на великия български революционер

admin

Пресконференция на Методи Байкушев – кмет на Благоевград

admin

Община Благоевград финализира дейностите по разширяването на Новия гробищен парк

admin

ПОЗИЦИЯ НА ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ

admin

Община Благоевград бе домакин на информационен форум, насочен към носители на болестта Бехтерев, водещи лектори дадоха ценни съвети на десетки пациенти

admin

По предложение на кмета адв. Методи Байкушев две общински дружества са с нови управители

admin

Коментар