Благоевград

Студенти от АУБ разработиха идеи за развитието на Благоевград, кметът Методи Байкушев им връчи сертификати

Кметът Методи Байкушев връчи сертификати на студенти от Американски университет в България, които разработиха идеи за развитието на община Благоевград.

Инициативата е част от курса “Стратегическо управление” на проф. Елена Радева. В продължение на два месеца 52 четвъртокурсници, разпределени в 11 екипа, работиха по казус, предоставен от зам.-кмета Боряна Шалявска. Те проучиха Благоевград и България, анализираха състоянието на града, представиха сходни идеи, осъществени в други градове из страната и света, и предложиха стратегически партньорства, които ще помогнат за просперитета на областния център.

Кметът Методи Байкушев им пожела да допринесат за развитието на обществото в Благоевград, България и техните родни градове.

“Радвам се да споделя, че по някои от идеите ние вече работим, което потвърждава правилната посока, в която се движим. В допълнение, студентите предложиха редица идеи, които са все още неразработени и ще бъдат анализирани подробно”, каза Боряна Шалявсвка.

“Благодаря Ви за възможността да работим по този проект. Нашите типични проекти са свързани с бизнеса, а този път студентите бяха предизвикани да се поставят в обувките на Общината.”, заяви проф. Радева.

Източник Община Благоевград

Вижте още

С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост почете паметта на Пейо Яворов и Мара Бунева

admin

МРРБ УДЪЛЖИ СРОКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ – ЕТАП 2

admin

Поклон пред делото на Гоце Делчев! Благоевград отбелязва 152 години от рождението на великия български революционер

admin

Кметът Методи Байкушев: Четвърт век теренът срещу кампуса на АУБ пустее, не искаме там да изникне поредният „китайски квартал“, с нов ПУП залагаме модерно градоустройство

admin

Деца от Благоевград отбелязаха с богата програма Световния ден на медоносната пчела.

admin

Почитаме 143 години от рождението на Тодор Александров

admin

Коментар