Благоевград

Студентска научна конференция събра над 150 участници в ЮЗУ „Неофит Рилски“

В Университетския център „Бачиново“ се проведе Студентска научна конференция, организирана от Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на Югозападния университет. Конференцията е част от програмата на Европейската седмица на общественото здраве, провеждаща се в периода 13 – 17 май 2024 г. под мотото „Здравето е политически избор!“. Организаторите, преподаватели от катедра „Логопедия“, посрещнаха над 150 участници.

По време на форума бяха представени научноизследователски разработки на студенти и докторанти, разработени съвместно с преподаватели от катедрите „Кинезитерапия“, „Спорт“, „Здравни грижи“, „Логопедия“, „Медико-социални науки“ и „Анатомия и физиология“.

Докладите на участниците бяха приети с голям интерес и предизвикаха оживени дискусии.

В рамките на конференцията бе представено и мобилно приложение за картографиране, което да предоставя информация за достъпността на обществените пространства, да насърчи студентската и гражданска ангажираност, да подкрепи социалното включване, както и да подпомогне създаването на по-достъпни физически и цифрово европейски институции и градове.

Създаването на приложението е финансирано от програма „Еразъм+“ по проект „Map4Accessibility“, в който Югозападният университет е партньор. Партньори в проекта са и университети и сдружения от Италия, Белгия, Германия, България и Португалия.

Събитието е отразено в страницата на Европейската асоциация на общественото здраве (EUPHA), HW 6 (https://eupha.org/euphw_page.php?p=HW6 ).

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

Вижте още

Внимание!!! Много паднали дървета и скъсани кабели в Благоевград

admin

Според „Галъп“ при 100% паралелно преброяване, Благоевград има нов кмет

admin

Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинстват

admin

„Кариерни предизвикателства“ е мотото на форума, който организира Университетският център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“

BVn_01

От програмата на Фестивала на изкуствата, концерт на Орган

admin

Зам.-кметът Станислав Кимчев връчи купата на КПС „Варна“, победител в турнир по водна топка „Купа България“, който се проведе в Благоевград

admin

Коментар