LIFEИзкуствоКултура

С изпълнения на Биг Бенд – Благоевград и спектакъл на младежката трупа на НАТФИЗ бе открит Балканският театрален фестивал

Празнично настроение създадоха музикантите от Биг Бенд -Благоевград при откриването на второто издание на Балканския театрален фестивал.

Първите зрители преминаха по червен килим и имаха възможността да се насладят на определеното като Съновидение представление на Театър НАТФИЗ по мотиви от „Кентърбърийски разкази“ и „Роман за розата“ по текстове на Джефри Чосър, Гийом де Лорис и Жан дьо Мон.

Директорите на ДТ „Н. Вапцаров“ и дирекция „Култура“ към Община Благоевград Маргарита Мачева и Силвия Домозетска откриха фестивала, като подчертаха връзката между поколенията в театъра в контекста на съвременните потребности и изисквания към това изкуство.

Те съобщиха, че Зала №2 в Драматичния театър вече е наречена на името на актьора и дългогодишен директор на театъра в Благоевград, покойния Николай Кимчев. В тази зала, в последния ден от фестивала, ще бъдат представени идеите на младите режисьори, участници в конкурса, съпътстващ театралния форум тази година.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Сценариите на „Приятели“ се продават

admin

„Опенхаймер“ с пет отличия на „Златен глобус“, големия губещ е „Барби“

admin

„Да покориш себе си“

admin

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград с четири номинации ИКАР 2024

admin

Започна Балкански театрален фестивал във Благоевград

admin

Ден на отворените врати в драмаатичен театър „Никола Вапцаров“

admin

Коментар