Благоевград

С над 4 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост ремонтираме II основно училище „Д. Благоев“

Мащабен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата ще бъдат извършени във Второ основно училище „Димитър Благоев“. Реализацията на амбициозния проект на община Благоевград стана възможна след като проект на администрацията на обща стойност 4 382 793,45 лв. бе одобрен за финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост.  

Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището,  в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес.

Ще бъде монтирана фотоволтаична инсталация и подменена частично съществуващата дограма на основната сграда, с което ще се повиши енергийната ефективност на сградата.

Предстои общината в най-скоро време да обяви Обществена поръчка за възлагане на строително-монтажните дейности. Очаква се до три месеца да бъде избран изпълнител и да започне ремонта на училището.  

Проектът „Основно обновяване, модернизация и пристрояване на сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев“ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Next Generation EU.  

Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е 35 месеца, но не по-късно от 31.05.2026 г.

Този документ е създаден в рамките на предложение за изпълнение на инвестиция №BG-RRP-1.007-0227 „Основно обновяване, модернизация и пристрояване на сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев“ с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Next Generation EU. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Благоевград и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Стартира данъчната кампания в община Благоевград

admin

Празнична еуфория за 24 май завладява Благоевград в три поредни дни! Звездните прожектори изгряват за неповторимата Силвия Кацарова, поп изпълнителите от група „Молец“, дует Бисера и Лидия, Ансамбъл „Пирин“

admin

Студенти от 14 отбора ще се борят за финансиране на техните бизнес идеи по време на StartUP Weekend 2024

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Над 4,3 млн. лв. целеви средства за укрепване на свлачището по пътя за м. Бачиново са отклонени неправомерно по време на предишния мандат, установи проверка на АДФИ

admin

Коледена изложба-базар в ГХГ Благоевград

admin

Деца от Благоевград отбелязаха с богата програма Световния ден на медоносната пчела.

admin

Коментар