Благоевград

С постановление на Районна прокуратура – Благоевград две лица са задържани за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай

          Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган.

            Около 10,45 ч. на 25.06.2024 г. в централната част на гр. Благоевград на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ Благоевград извършвали проверка на МПС в изпълнение на служебните си задължения. Командир на отделение Г.И. и младши инспектор Л.Ц. осъществявали контрол по безопасност на движението по предвидения в закона ред.

            Пред преминаващите по улицата граждани и проверяваните водачи на превозните средства Я.П. и Б.П. извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Двамата викали по адрес на полицаите и отправяли обидни думи към тях.

            Я.П. нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на Г.И., а неговият съучастник Б.П. притиснал ръката на полицая с вратата на служебния автомобил.

            По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите на деянията Я.П. и Б.П. са привлечени в качеството на обвиняеми за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му.

            С постановление на прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Източник Районна прокуратура-Благоевград

Вижте още

Кметът Методи Байкушев награди шампионите от ТК „Фолкън“, представили достойно Благоевград и България по време на европейско първенство по таекуон-до ITF в Словения

admin

Ученици от благоевградска гимназия с мил жест

admin

В края на годината улица „Промишлена“ ще бъде готова

BVn_03

Кметът Байкушев инспектира строежа на Анаеробната инсталация за разделно събиране

admin

Студенти от 14 отбора ще се борят за финансиране на техните бизнес идеи по време на StartUP Weekend 2024

admin

Община Благоевград стартира дейности по цялостно обновяване на ул. „Иларион Макариополски“ в областния център

admin

Коментар