БългарияРазлогРегион

С празнично тържество Защитено жилище за лица с физически увреждания и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания отбелязаха Международния ден на хората с увреждания.

Днес екипът и потребители на защитеното жилище и дома в село Долно Драглище пяха, танцува и рецитираха стихове, с послание към всичко присъстващи- “Заслушай се! Вдигни очи! Подай ръка! Сбъдни една мечта!”. Специален музикален поздрав отправи Пенка Маркова, която изпълни “Отдавна хората говорят” и “Аз знам Българийо”, а заедно със Костадин Тодоров и “Ерменлио делио”. Стихове за светлинката на живота, вярата, надеждата и любовта рецитирана Георги Георгиев и Димитър Ламрев, а младежите от ЗЖЛФУ представиха сценка “Четирите пламъка” и танц за доброто.

Специални поздравления хората с увреждания и екипът, грижещ се за тях, получиха от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, които направи обръщение към своите приятели – да бъдат здрави, все тава весели и борбени.

Благодарности към всички гости, сред които бяха и адв. Иван Димитров (председател на Общински съвет-Разлог), инж. Гергана Костова (зам.-кмет на община Разлог), г-н Цветан Рабаджиев (кмет на село Долно Драглище) и други, отправи г-жа Гергана Попниколова (директор на ЗЖЛФУ и ДПЛФУ), припомняйки, че и хората с увреждания – с право заемат своето място сред обществото.

Програмата по повод Международния ден на хората с увреждания завърши със специални песни и народни хора, изпълнени от бабите от село Горно Драглище, които хванаха ръка за ръка всички участници в програмата и гости на събитието.

Източник Община Разлог

Вижте още

НАД 330 000 ДЕЦА С ПОДКРЕПА ЗА РАВЕН ДОСТЪП ДО ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕНИЯ

admin

Министър Стойчева: Сътрудничеството с Европейската космическа агенция увеличава инвестициите в икономиката на България

admin

Министър Динкова: България е едно от най-красивите места в Европа

admin

Отбелязваме за 38-и път Международният ден на доброволеца – 5 декември

admin

Най-предпочитани от шофьорите през 2023 г. са годишните и седмичните е-винетки

admin

Две години война на Русия в Украйна

admin

Коментар