Свят

Турция скърби за десетки хиляди загинали една година след земетресението

Милиони хора в Турция днес скърбяха за загубата на повече от 53 000 приятели, близки и съседи при катастрофалното земетресение в страната преди година.

За да отбележиат „Бедствието на века“, правителството организира поредица от събития за отбелязване на една година от бедствието в Южна Турция.

На възпоминанията не мина без скандали, като в някои части на пострадалите райони се стигна до сблъсъци, като в Антакия, столицата на южната провинция Хатай, гневни тълпи се сблъскаха с полицията, докато служителите бяха водени на възпоменателните тържества. Кметът Лутфу Саваш беше посрещнат със скандирания, призоваващи го да подаде оставка, докато министърът на здравеопазването Фахретин Коджа беше подиграван и освиркван, докато изнасяше реч.

Източник АП

Снимка АП

Една година по късно:

Снимки Ройтерс
Снимки Ройтерс
Снимки Ройтерс
Снимки Ройтерс

Вижте още

Словашкият премиер Фицо е с опасност за живота след покушение срещу него

admin

Министър Кръстьо Кръстев: Изложбата „Сребърна Тракия“ е прекрасно доказателство за общата воля на България и Република Северна Македония за културно сътрудничество и сближаване

admin

Датската кралица Маргрете II ще абдикира след 52 години на трона

admin

Румънски шофьори на камиони и фермери протестират, тъй като преговорите с правителството не успяват да постигнат споразумение

admin

Сделката за заложници между Израел и Хамас се отлага

admin

Красиви и емблематични американски мостове

admin

Коментар