Благоевград

Университетски център „Бачиново“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще бъде домакин на платформа за генериране на креативни идеи в рамките на проект „Инкубатори за иновативни предприятия“

Университетският център „Бачиново“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде домакин на платформа за генериране на креативни идеи в рамките на проект „Инкубатори за иновативни предприятия“, организирана от партньорския консорциум между Сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР), Фонд на фондовете и Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Проектът е финансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Основната цел на организаторите е да съберат на едно място ръководителите на бизнеса, образованието и администрацията, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона, които са носители на идейни проекти.

Програмата на форума е двудневна и започва на 24 март от 12:00 до 18:00 ч. в Университетския център „Бачиново“.

Проектът е подходящ за всички млади и предприемчиви хора с идеи на възраст от 13 до 30 години от Благоевград и областта, а сред уменията, които ще придобият са генериране и развитие на иновативни идеи, бизнес планиране, създаване и финансиране на нов бизнес, представяне пред инвеститори и други.

За да се кандидатства, трябва да се попълни дигитален въпросник https://forms.gle/mBefd4evZggv82xs8 до 18 март. Организаторите ще се свържат с одобрените за участие в проекта младежи. Участието след одобрение е напълно безплатно.

Лекторите на събитието ще бъдат от Сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Фонд на фондовете. Сред тях са преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски“ проф. проф. д.с.н. Цветан Давидков, доц. д-р Савина Михайлова – Големинова, доц. д-р инж. Иван Станков от Технически университет – София, доц. Иван Ангелов, д-р инж. Дочка Василева, д-р Десислава Калчева. Сред лекторите са и докторът по международно право и международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Еньо Савов, Вадим Рошманов – с повече от 15 години опит в гражданския сектор, икономистът с повече от 12 години опит в международни компании Данаил Петров.

Всички участници в проекта ще получат европейски сертификат Youthpass, чрез който участието в подобни проекти може да бъде признато като образователен опит и период на неформално и самостоятелно учене.

Източник ЮЗУ Неофит Рилски Благоевград

Вижте още

Топлина и свежест! Ученици от Младежки парламент раздаваха чай и усмивки пред Община Благоевград

admin

ЗА МНОГО ГОДИНИ

admin

Пирин завоюва ценна точка в Стара Загора

BVn_01

ОДМВР-Благоевград с мерки за сигурност преди, по време и след приключване на футболна среща между ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски 1914“

admin

По предложение на кмета адв. Методи Байкушев две общински дружества са с нови управители

admin

Пресконференция на Атанас Дафинов- управител в оставка на ОФК Пирин Благоевград

admin

Коментар