БългарияИзкуствоКултура

„Уроците на Блага“ тръгва официално по кината от 15 декември.

“Харесвам киното, защото е по-близо до мечтите ни, отколкото до реалността. Филмите са моя любима машина на времето, моят начин да се пренеса в други времена и пространства. А „Киномания“ е личното ми филмово убежище” – това каза министърът на културата Кръстю Кръстев по време на откриването на 37-ото издание на „Киномания“ в зала 1 на НДК.

Министър Кръстев обяви, че удостоява посмъртно Владимир Трифонов за неговите изключителни заслуги за развитието на българската филмова индустрия и международния културен обмен в областта на киното с почетния плакет „Принос в развитието на културата“. Отличието бе прието от най-близкия човек до Трифонов – Елена Райчева.

След прожекцията на „Уроците на Блага“ на сцената под бурните аплодисменти на препълнената зала 1 на НДК излезе голяма част от екипа на продукцията.

Изпълнителката на главната роля – актрисата Ели Скорчева, изправи публиката на крака. А министърът на културата Кръстю Кръстев я изненада по повод първото ѝ от 30 години досега филмово участие с красив букет.

Източник Министерство на културата

Вижте още

Танцуваме над дъгата“ – авторски хореографии на студенти и преподаватели от специалност „Съвременна хореография“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, под ръководството на проф. д. изк. Анелия Янева

admin

Министерството на земеделието и храните и ДФЗ създават необходимата организация, за да получат земеделските стопани близо 700 млн. лв. до края на годината

admin

Мария Габриел в Истанбул: Българската желязна църква „Св. Стефан“ е символ на родолюбие, обединение и по-добро бъдеще

admin

Министърът на финансите Асен Василев: Предлагаме на Народното събрание балансиран пакет данъчни закони

admin

Вицепрезидентът Йотова подкрепи младия творец Мартина Жила на представянето на първата й книга за Полски Тръмбеш

admin

Сурва 2024 Перник

admin

Коментар