Благоевград

Функционални тестове на системата за ранно предупреждение и оповестяване ще бъдат проведени на 22.11.2023

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –МВР (ГДПБЗН-МВР) е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT.

Разработен е и публичен информационен сайт www.bg-alert.bg, където ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT. На сайта се съдържа също допълнителна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, често задавани въпроси и др.

Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на страната.

В тази връзка Ви уведомяваме, че предстоящият тест в област Благоевград ще бъде на 22.11.2023 г. – 12:00 -12:30 ч. Област Благоевград ще бъде включена и в националния тест, който ще се проведе на 29.11.2023 г. от 12:00 -12:30 ч.

Тестовото съобщение, което ще бъде разпространено в съответните региони по дати, се очаква да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих (безшумен) режим на устройството.

Вижте още

Административен съд – Благоевград обяви за решаване делото за оспорения избор на Общински съвет – Сандански

admin

Топлина и свежест! Деца от Младежки парламент раздават чай и усмивки пред Община Благоевград

admin

„Молец“ разтърси Благоевград, БГ дуетът  предизвика истински фурор на пл. „Македония“

admin

Зам.-кметът Станислав Кимчев връчи купата на КПС „Варна“, победител в турнир по водна топка „Купа България“, който се проведе в Благоевград

admin

Община Благоевград стартира изготвянето на стратегия за развитието на зоологическата градина

admin

Отборът на НСА спечели турнира по хокей на трева във Благоевград

admin

Коментар