Свят

Хамас освободи 24 заложници от Газа в първия ден на примирието

Бойци на Хамас освободиха 24 заложници в петък по време на първия ден от първото примирие във войната, включително израелски жени и деца и тайландски земеделски работници, след като оръжията замлъкнаха в Ивицата Газа за първи път от седем седмици.

Заложниците бяха прехвърлени от Газа и предадени на египетските власти на граничния пункт Рафах, придружени от осем членове на персонала на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) в конвой от четири коли, каза МКЧК.

Катар, който действаше като посредник за споразумението за примирие, каза, че 13 израелци са били освободени, някои с двойно гражданство, плюс 10 тайландци и един филипинец. Тридесет и девет палестински жени и деца бяха освободени от израелски затвори.

„Току-що завършихме връщането на първата група от нашите заложници. Деца, техните майки и други жени. Всеки един от тях е свят сам по себе си“, каза премиерът Бенямин Нетаняху. „Но подчертавам пред вас, семействата, и пред вас, граждани на Израел: Ние се ангажираме да върнем всички наши заложници.

Източник Ройтерс

Вижте още

3 търговски кораба, ударени от ракети при нападение на хуси в Червено море, военен кораб на САЩ свали 3 дрона

admin

Оцелелите от земетресението в Япония се борят с нехигиенични условия без течаща вода

admin

Министър Кръстьо Кръстев: Изложбата „Сребърна Тракия“ е прекрасно доказателство за общата воля на България и Република Северна Македония за културно сътрудничество и сближаване

admin

Румънски шофьори на камиони и фермери протестират, тъй като преговорите с правителството не успяват да постигнат споразумение

admin

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

admin

Пренебрегвайки македонското малцинство в региона, ние се отричаме от своята идентичност в родината.

admin

Коментар