Благоевград

15 профилирани, професионални гимназии и учебни заведения се представиха днес в „Панорама на училищата“ пред зала „22 септември“ в Благоевград.

При особено засилен интерес на обособени щандове учители и ученици от различните училища показаха с интересни презентации иновативните тенденции в образованието на търсещите професионално ориентиране възможности за обучение.

Форумът бе открит от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска.

„Тази инициатива е едно страхотно преживяване за всички участници. Тя е един истински празник, защото имаме възможността да се докоснем до дейността и постиженията на учебните заведения. Благодаря на всички, които имат принос този форум да се случи“, каза Боряна Шалявска.

Учениците и учителите бяха поздравени и от Богдана Костадинова, директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, и от областния управител Георги Динев.

В „Панорама на училищата“ участие взеха НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, II ОУ „Димитър Благоев“, ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, V СУ „Георги Измирлиев“ III СУ „Димитър Талев“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, XI ОУ „Христо Ботев“, ПГТЛП „Гоце Делчев“, СУ „Иван Вазов“, Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, VII СУ „Кузман Шапкарев“, ПГСАГ „Васил Левски“, VIII СУ „Арсени Костенцев“, БПГ „Ичко Бойчев“, IV ОУ „Димчо Дебелянов“.

Ученици показаха своите знания и умения, добри практики от учебния процес и дейностите по интереси, както и изделия, и творби, изработени от тях.

Кулинарни специалитети, роботи, множество купи и медали, завоювани от ученици в различни национални и международни състезания, сценични изяви, приковаха вниманието на десетки родители и ученици.

В програмата с музикално-танцови поздрави взеха участие „ФТА „Пиринче“, Роберто Росенов от Детско студио „Публични изяви“ към ЦЛТРДБ, възпитаници на учебните заведения.

Целта на „Панорама на училищата“, организирана от Община Благоевград, Кариерно ориентиране – Благоевград, Център за личностно и творческо развитие на Благоевград, е да предостави информация относно приема на ученици на територията на община Благоевград за учебната 2024/2025 година.

Източник Община Благоевград

Вижте още

С полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта на Димитър Благоев.

admin

295 000 лева в подкрепа на семействата на новородени и двойки с репродуктивни проблеми изплати община Благоевград

BVn_01

Внимание: поледица в Благоевград утре

admin

Уъркшоп на английски език, насочен към плагиатството в академична среда ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Кметът Методи Байкушев отличи учители и културни дейци в навечерието на 24 май с думите: Вие сте светлината на света!

admin

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

admin

Коментар