Благоевград

Американският университет в България със запълнен капацитет за есен 2024 

Американският университет в България запълни капацитета си за есенен семестър 2024 и прекратява приема на кандидат-студенти. За трета поредна година университетът посреща рекорден брой първокурсници, а тази година достигна пълен капацитет на местата, преди крайният срок за приемане на документи за редовен прием. Тази новина е резултат от нестихващия интерес от страна на амбициозни и талантливи кандидати, привлечени от качественото образование и уникалната атмосфера, които АУБ предлага. 

Този ръст е в синхрон с 5-годишната стратегия на университета за разширяване на дейността си и увеличаване на броя на студентите във всички програми и образователни нива. Решението за затваряне на приема по-рано от обичайното е продиктувано от желанието на АУБ да осигури най-добрите условия за своите студенти.

Университетът държи на малки класове (средно по 25 души), индивидуално внимание и подкрепа от страна на преподавателския екип, както и на стимулираща среда, в която знанията се прилагат на практика и се насърчават предприемаческите идеи. 

Нарастващият интерес към АУБ е естествен резултат от утвърдената му репутация и непрекъснатото му развитие от създаването му през 1991 г. 

АУБ съветва бъдещите кандидат-студенти да не пропускат сроковете за кандидатстване за учебната 2025/2026 година: 

·         Приоритетен прием: до 15 януари 2025 г. 

·         Ранен прием: до 15 март 2025 г. 

·         Редовен прием: до 15 юни 2025 г. 

За повече информация и за да се запознаете с програмите и възможностите, които АУБ предлага, посетете https://www.aubg.edu/

Източник АУБ

Вижте още

Благотворителен турнир по мини футбол „Скапто Купа“ 2023

admin

Новият областен управител на област Благоевград Георги Динев официално встъпи в длъжност

admin

Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград, легендарната група „Фактор“ стъпва на пл. „Македония“, за да изпълни едни от най-големите си хитове

BVn_03

По предложение на кмета адв. Методи Байкушев две общински дружества са с нови управители

admin

Стратегия за разширяване на зоологическата градина в Благоевград и създаване на „Гора на мечките и вълците“

BVn_03

Строителни отпадъци, къде да ги изхвърлим без да вредим на природата?

BVn_01

Коментар