БългарияОбщество

АПИ: Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане. Шофьорите да подготвят автомобилите!

Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане. Въпреки че в момента температурите са високи, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не го отлагат за първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания и резки маневри. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при метеорологичните условия, ще затрудни работата на специализираната техника и ще възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания особено рано сутрин. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

През ноември предстоят проверки на наличните суровини и техниката за зимно поддържане – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н., каквито се предприемат всяка година. В проверките ще участват представители на областните пътни управления, областните дирекции на МВР и др. По райони от областните пътни управления инспекции ще се извършват всеки месец.

Източник АПИ

Вижте още

Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани по-рано срещу коклюш

BVn_01

МЕЖДУНАРОДЕН БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2023 НАБЛИЖАВА – АКЦЕНТИ И ГОСТИ В ПРОГРАМАТА

admin

„Ден на отворени врати с показ на въоръжение, бойна техника и демонстрация на способности“

admin

На 20 февруари се пуска движението през най-дългия пътен тунел „Железница“ на АМ „Струма“

admin

НАД 330 000 ДЕЦА С ПОДКРЕПА ЗА РАВЕН ДОСТЪП ДО ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕНИЯ

admin

УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОТСЪСТВАТ ДО 15 ДНИ С БЕЛЕЖКА ОТ РОДИТЕЛ

admin

Коментар