БлагоевградСпорт

Бабич е новият старши треньор на ПИРИН

На среща с медиите бе представен новият старши треньор на представителния отбор Олександър Бабич. Той бе приветсван от управителя на ОФК Пирин Петър Занев и спортния директор Петър Михтарски, които му пожелаха успех. Договорът на Бабич с клуба е за година и половина.

“За мен е чест да застана на треньорския пост в отбор с историята на Пирин. Разбрах, че сравнително скоро клубът е празнувал 100-годишнината си, което задължава и е огромно предизвикателство. Отборът има потенциал, вярвам, че ще успеем да предложим добра и резултатна игра, която да радва привържениците на футбола в Благоевград”, заяви новият старши треньор на “орлетата” при своето представяне.

Заедно с 44-годишния наставник към Пирин се присъединява и неговият екип – помощник треньорите Олександър Лавренцов и Артьом Филимонов, както и физиотерапевтът Андрей Полонский. Като помощник треньор в новия щаб влиза и Мирослав Митев.

Треньорската кариера на Бабич в професионалния футбол стартира в Черноморец (Одеса), чийто представителен отбор води във Висшата лига на Украйна в продължение на почти три години – между зимата на 2014 и лятото на 2017 г.

От септември 2017 до юли 2020 г. е начело на друг отбор от украинския елит – ФК Мариупол. Именно с Бабич на пейката, Мариупол се класира за участие в Лига Европа в два поредни сезона – през 2018-2019 и през 2019-2020. Също така с тима от морския град специалистът достига два пъти и до 1/2-финал в турнира за купата на Украйна – през 2018 и 2020 г.

Точно преди избухването на войната Бабич застава начело на ФК Кривбас, отбор който към настоящия момент е лидер в украинския шампионат. През есенния полусезон бе начело на варненския Фратрия, който се бори за промоция във второто ниво на българския футбол.

Като футболист Олександър Бабич е играл в тимовете на Металист (Харков), Черноморец (Одеса), Днипро и Анжи (Махачкала).

ОФК Пирин приветства Олександър Бабич и неговия екип с добре дошли и им пожелава успех!

Източник ОФициален сайт на ОФК ПИРИН Благоевград

Вижте още

Фантастичен Григор Димитров на финал в Париж.

admin

Без победител в 118-тата битка за Пловдив

BVn_01

Благоевград е домакин н международен турнир по канадска борба

admin

36-годишният Кирил Димитров спаси богоявленския кръст в Благоевград

admin

Пресконференция на Мартин Бусаров – председател на ОИК Благоевград

admin

Празник на военно формирование 26 400 с тържествено честване и на 3 бригадно командване

admin

Коментар