Благоевград

Бъдещи логопеди от ЮЗУ „Неофит Рилски“ се запознаха с най-новите технологии за слухово възстановяване

В края на учебната година третокурсниците от специалност „Логопедия“ посетиха компанията „Сентилион“ – представител на MED-EL за България и световен лидер в областта на иновативните решения за възстановяване на слуха.

Посещението, осъществено под ръководството на гл. ас. д-р Анна Андреева, предостави възможност на бъдещите логопеди да се запознаят с най-новите технологии за слухово възстановяване, включително кохлеарни имплантни системи, имплантни системи за мозъчния ствол, електроакустични системи, имплантни системи за средното ухо и системи за костна проводимост.

Студентите разгледаха високотехнологичните устройства и наблюдаваха как се настройва кохлеарен имплант, имплантиран на възрастен потребител. При възрастните пациенти, които са претърпели операция за поставяне на кохлеарен имплант, логопедът е един от основните специалисти, които подпомагат процеса на адаптиране към новите слухови устройства. Той също така работи за подобряване на уменията за слушане и комуникация на тези пациенти.

Това посещение предостави на студентите ценен практически опит и обогати техните знания в областта на съвременните слухови технологии и тяхната роля в подобряването на качеството на живот на хората със слухови увреждания.

Източник ЮЗУ“ Неофит Рилски“ – Благоевград

Вижте още

Община Благоевград кандидатства в Национален конкурс за озеленяване на детска градина „Синчец“ в кв. „Грамада“

BVn_03

Благоевградската фирма „Биспуд“ ЕООД единствена с оферта за полагане на пътна маркировка в областния център

BVn_03

5 ЮЛИ – ПРАЗНИК НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР ОД Благоевград

admin

Окръжен съд Благоевград отчете 2023 г. с бързина, срочност и качество на правораздаването

admin

Методи Байкушев и общински съвет Благоевград, положиха клетва

admin

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Коментар