Свят

Германски фермери блокират пътища за достъп до магистрали, организират протести срещу плана за премахване на данъчните облекчения за дизела

Фермери блокираха пътища за достъп до магистрали в части на Германия в понеделник и се събраха за демонстрации, давайки началото на едноседмични протести срещу правителствения план за премахване на данъчните облекчения за дизела, използван в селското стопанство.

Непопулярната трипартийна коалиция на канцлера Олаф Шолц вбеси фермерите миналия месец, като изготви планове за премахване на освобождаването от данък върху автомобилите за селскостопански превозни средства и данъчните облекчения за дизела. Предложенията бяха част от пакет за запълване на дупка от 17 милиарда евро (18,6 милиарда долара) в бюджета за 2024 г.

В четвъртък правителството заяви, че освобождаването от данък върху автомобилите ще бъде запазено и намаляването на данъчните облекчения за дизела ще бъде разсрочено за три години. Но Германската фермерска асоциация заяви, че все още настоява плановете да бъдат напълно отменени и ще продължи със „седмица на действие“, която започва в понеделник.

Източник АП/ДПА

АП/ДПА
АП/ДПА
АП/ДПА

Вижте още

Стрелба в предградие на Детройт рани 9, 8-годишно дете в критично състояние

BVn_03

В РСМ Силяновска-Давкова и Стево Пендаровски отиват във втори кръг

BVn_01

Две години война на Русия в Украйна

admin

Пренебрегвайки македонското малцинство в региона, ние се отричаме от своята идентичност в родината.

admin

Тирана позволи на София да влияе активно по време на преброяването

admin

Какво знаем и какво не знаем за Фарьорските острови

admin

Коментар