БлагоевградОБРАЗОВАНИЕОбщество

Два нови STEM центъра бяха открити в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Два модерни STEM центъра бяха официално открити  в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Единият STEM център е по химия и биология и е ситуиран във Втори учебен корпус на университета, а вторият – по физика, математика и информатика е разположен в Първи учебен корпус на висшето училище.

Официални гости на събитието бяха председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, народният представител Стефан Апостолов и ректорът на Югозападния университет в периода 2015 – 2023 г. проф. д-р Борислав Юруков.

По стара българска традиция, след прерязването на лентата, гостите бяха посрещнати с питка и мед.

Председателят на Комисията по образование и наука Красимир Вълчев поздрави ръководството на университета за създадената иновативна база и подчерта важността на интердисциплинарния подход в обучението на студентите.

„С този нов методичен подход природните науки стават много по-разбираеми, защото се формира един общ подход за интелект, който стои в основата на иновациите. Това дава много по-добро, нагледно разбиране на различни химични, биологични и природни процеси“, каза по време на откриването ректорът проф. д-р Николай Марин. Той допълни още, че учебната среда от ново поколение ще даде възможност за съвременно обучение, чрез което студентите ще придобият набор от знания и умения, необходими за динамичната и изискваща работна среда в реалния свят.

По време на откриването преподаватели от университета запознаха гостите с презентационната техника, комбинирана с образователен софтуер, чрез който демонстрираха 3D сцени, видеа, изображения и симулации по различите теми в STEM цикъла.

Източник ЮЗУ Неофит Рилски Благоевград

Вижте още

В МВР е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изборния процес

admin

ДВАДЕСЕТ СЕКТОРНИ СЪВЕТА ЗА УМЕНИЯТА ЗАПОЧНАХА ДИСКУСИЯТА ЗА ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО

admin

Над 1300 деца и ученици от цяла България и Р Северна Македония ще превърнат днес и утре площад „Македония“ в център на таланта и фолклорното изкуство.

admin

Николай Христов заслужи приза „Цар на виното“ в с. Дъбрава. Зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев и кметът на селото Методи Стоянов отличиха винопроизводители в различни категории

admin

Национална конференция „Критическият дух. 300 години от рождението на Имануел Кант“

admin

Танцуваме над дъгата“ – авторски хореографии на студенти и преподаватели от специалност „Съвременна хореография“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, под ръководството на проф. д. изк. Анелия Янева

admin

Коментар