Благоевград

Започва благоустрояване на ул. „Елин Пелин“ в Благоевград

В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от най-новите улици в Благоевград – ул. „Елин Пелин“. Това става възможно след като в края на миналата седмица главният архитект на Общината издаде разрешение за строеж на този обект.  

Улицата ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари и ще бъде поставено модерно улично осветление. Изпълнител на обекта е   благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД, която спечели обществената поръчка за възлагане на строителните дейности. Срокът за изпълнението им е 120 календарни дни.

Средствата за благоустрояване на ул. „Елин Пелин“ в размер на 397 772, 40 лв. с ДДС са заложени в Капиталовата програма на Община Благоевград за тази година.

Ул. „Елин Пелин“, която е в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“, е създадена преди 16  години във връзка с изграждането на нови кооперации в района. От тогава тя е на земна основа, придвижването по нея е затруднено, особено при валежи, и създава сериозни проблеми на десетки семейства.

Тази седмица започва и подготовката за поетапно изкърпване на проблемните участъци по уличната мрежа в областния център, възложено с обществена поръчка на „Грома холд“ ЕООД. Неравностите ще се запълват по нов по-устойчив начин, който да гарантира издръжливостта на асфалтовата настилка във времето и да й придаде по-добър естетически вид.

Източник Община Благоевград

Вижте още

6 партии искат касиране на изборите на общински съвет в Петрич

admin

Излезе класирането за прием в детските градини в Благоевград

admin

Окръжен съд Благоевград отчете 2023 г. с бързина, срочност и качество на правораздаването

admin

Стартиращи бизнес предприемачи, преминали успешно обучение в академия BASE, бяха наградени на официална церемония в Община Благоевград.

BVn_01

„Живописно Пътешествие: ‘Безкрайност’ от Царимира Георгиева очарова Благоевград“

admin

Бившият кмет на община Благоевград даде отчет пред медиите

admin

Коментар