БанскоРегион

ИНОВАТИВНА ОНЛАЙН УСЛУГА ЗА ПОДСИГУРЯВАНЕ НА ЖЕСТОНОМИЧЕН ПРЕВОД НА ГЛУХИ И СЛЯПО-ГЛУХИ ЛИЦА

Община Банско сключи споразумение за общинско сътрудничество със Столична община, насочено към подобряване на достъпа на глухи и сляпо-глухи граждани до административни услуги.

Административното обслужване ще се осъществява в Центъра за административно обслужване в общинска администрация Банско, чрез тристранна онлайн връзка, с превод на български жестов език. Видео връзка ще свързва служителя на административното звено, гражданинът, който се нуждае от съдействие, и преводач, намиращ се в контактния център на Столична община.

Този иновативен подход има за цел да подсигури на глухите и сляпо-глухи достъпност до административни услуги, подобряване качеството на обслужването им, както и повишаване на осведомеността относно прилагането на Закона за българския жестов език.

Източник Община Банско

Вижте още

В Банско е в ход кампания „КОЛЕДНА ЕЛХА“ – ДА ДАДЕМ НОВ ЖИВОТ НА ДЪРВЕТАТА

admin

МЕЧТАЯ ЗА БАНСКО КАТО ВИЗИТНА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ!

admin

ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА ГОБЛЕНИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ МЛАДЕЖИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ

admin

БАНСКО ЩЕ РЕАЛИЗИРА ПОЛИТИКА ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ КАТО ЦЕЛОГОДИШНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ

admin

Основно училище „Неофит Рилски“ – село Горно Драглище отбеляза 230 години от рождението на своя патрон с вълнуваща музикално-литературна програма

admin

Спортен клуб по художествена гимнастика „Вихрен“ – Сандански организират благотворителен Коледен турнир „Коледни ангели“

admin

Коментар